Klaus Iohannis îl acuză pe Victor Ponta că a plecat de capul lui în vizită oficială în Golful Persic fără să îl fi consultat în prealabil.

Președintele României Klaus Iohannis sare la gâtul premierului Ponta din cauza scandalului iscat în jurul cardului de sănătate, dar și din cauza vizitei efectuate de primul ministru în Golful Persic.

Iohannis a spus că este un scandal național cu cardul de sănătate, și că oamenii au stat la cozi pentru a-și primi cardul, și toate astea pentru că Guvernul Ponta a organizat prost implementarea sistemului.

”Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Am văzut mii de oameni care stau la cozi, care nu pot beneficia de serviciile de sănătate la care sunt îndreptățiți. Este un scandal public”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele s-a declarat extrem de supărat de faptul că Ponta nu l-a consultat înainte de a pleca în vizita oficială de cinci zile în Golful Persic

Iohannis a spus că Ponta nu l-a consultat înainte de a pleca în vizita oficială și că la revenirea în țară premierul l-a informat despre ”lucruri senzaționale”.

”Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu. Nu  a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în țările din Arabia. M-a informat în prealabil, la revenirea în țară, despre nu știu ce lucruri senzaționale a făcut el. Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui. Probabil că așa a înțeles premierul să facă politică externă”, a spus Iohannis.

În perioada 29 aprilie – 5 mai, premierul Ponta, însoțit de mai mulţi senatori, printre care Ilie Sârbu şi Titus Corlăţean, şi deputaţi, a efectuat o vizită oficială din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar şi Kuweit.