Președintele României, Klaus Iohannis l-a chemat de urgență pe primul ministru, la Palatul Cotroceni, pentru a da explicații cu privire la măsurile adoptate de Guvern cu privire la majorările salariale și la majorările de pensii.

Klaus Iohannis este îngrijorat de faptul că toate măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu vor afecta sustenabilitatea bugetului de stat. Drept urmare, azi, Iohannis l-a sunat pe Sorin Grindeanu și l-a chemat ca miercuri să vină împreună cu Ministrul Finanțelor, ca să explice cum va construi bugetul pe 2017 întrucât are multe îngrijorări în privința acestuia.

 ”Președintele României cere Guvernului să explice efectele măsurilor luate săptămâna trecută. Președintele a avut în cursul zilei de azi o discuție telefonică cu primul ministru și l-a chemat pe Sorin Grindeanu la Palatul Cotroceni, miercuri după amiază, împreună cu Ministrul Finanțelor. Președintele vrea să afle direct de la premier care sunt planurile pentru 2017 în privința bugetului de stat. Sunt multe îngrijorări cu privire la sustenabilitatea acestor măsuri, întrucât ar putea afecta economia”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.