Klaus Iohannis este atacat din toate părţile după ce a decis să o accepte pe Viorica Dăncilă în funcţia de prim ministru. Pagina de facebook a Preşedintelui României a fost invadată de mesaje actide, dure şi pline de reproş la adresa sa.

Susţinătorii lui Iohannis sunt extrem de dezamăgiţi că Preşedintele nu a refuzat-o pe Viorica Dăncilă. Aceştia au pustat peste 4000 de comentarii în doar câteva ore, pe pagina Preşedintelui Iohannis, de pe facebook.

Iohannis a declarat miercuri, că a citit şi mesajele de pe facebook, şi a ascultat multe păreri dar că decizia lui este luată potrivit Constituţiei.

“Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern de desemnare a primului ministru. Azi, toată ziua, am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor, dar am reuşit ieri aseară, astzi, între întâliniri să ascult şi opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe reţele de socializare, sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor evident, sunt multe argumente legate de politica internă a României, sunt multe argumente legate de polititca externă şi de securitatea Romîniei. Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cântărit. Fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau? În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desmenare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară, în Parlament, după consultări, îmi este foarte clar, PSD dispune de o majoritate, şi atunci cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă, dar acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări, şi eu am mari aşteptări. PSD a promis şi în campanie şi după campanie, lucruri importante, PSD a promis salarii, pensii, şcoli, manuale,  spitale, infrastructură, dar până acum, prea puţin s-a realizat. Acum PSD trebuie să dovedească că ce a promis, face. Avem la un an de la alegerile parlamentare care au fost câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate. Acum primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi ştiu cum se face. În continuare invit pe toţi cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine. Este posibil ca până la 1 februarie, întreaga procedură să fie finalizată şi noul guvern să se apuce de treabă şi să rezolve probemele mai degrabă, decât să le încurce”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Românii se arată dezamăgiţi de decizia lui Iohannis şi mulţi dintre ei spun că nu îl vor mai vota. Iată câteva din mesajele postate de fanii Preşedintelui, pe contul acestuia de facebook.

iohnnis mesaje