Klaus Iohannis a declanșat războiul la adresa PSD și cu ajutorul protestatarilor pe care i-a scos în stradă, vrea să dărâme Guvernul Grindeanu. Președintele a intrat în campanie electorală sperând ca astfel, să redevină popular și să fie reales în funcție în 2019.

Președintele României instigă populația la ample manifestări de protest pentru a da jos Guvernul Grindeanu. Iohannis a mers duminică seară în mijlocul protestaarilor adunați la Univesitate ca să scandeze alături de ei împotriva PSD și a Guvernului Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că a venit pentru a-și manifesta indignarea pentru faptul că o „gașcă de oameni politici” vrea să schimbe legislația și să slăbească statul de drept.

Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați”, a spus Iohannis.

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat duminică în Piața Universității, nemulțumite de modificările care ar urma să fie aduse legislației penale. Acestea au plecat în marș spre Palatul Victoria.

Pe facebook, Iohanis a postat un emsaj prin care continuă atacul ala adresa PSD: Am fost în Piaţa Universităţii, alături de miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite! Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi.

Protestatarii scandează la adresa PSD și a guvernului.

PSD, ciuma roșie”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Dragnea nu uita, România nu e a ta”.

Klaus Iohannis este acuzat de mai mulți lideri politici și analiști politică că pregătește o lovitură de stat pentru a scăpa de PSD.

Protestatarii s-au deplasat în marș dinspre Piața Victoriei spre sediul PSD.