Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns din nou șef la Serviciul de Informații Externe al României, după o pauză de trei ani, grație Președintelui Klaus Iohannis. Pentru președintele în funcție nu a contat faptul că MRU este sluga lui Băsescu, nici faptul că a fost membru în Partidul Comunist și nici faptul că se știe că acesta este un spion al altor servicii secrete străine.

Klaus Iohannis continuă să-și bată joc de românii care l-au făcut președinte. Pas cu Pas, toți băsiștii revin în funcții, grație lui Iohannis.

După ce a refuzat să promulge Codul Silvic la ”recomandarea” companiilor austriece, deranjate că nu mai puteau să taie în voie pădurile din România, azi, Iohannis îl repune în funcție la SIE, pe sluga lui Băsescu, care pe deasupra este și spion străin.

Încă din 2009, Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvînt al SRI, a spus că Mihai Răzvan Ungureanu a fost racolat de un serviciu străin.

„Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”, a adăugat Ulieru.

Era atunci campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi Nicolae Ulieru a fost prezent într-o emisiune a lui Răzvan Dumitrescu la Realitatea TV.

 „Mihai Răzvan Ungureanu a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat. Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străinDacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI. Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”, a spus Nicolae Ulieru la realitatea TV în 2009.

În aceeaşi emisiune, Nicolae Ulieru a mai spus că Ungureanu a avut o implicaţie şi în Cazul Hayssam, când a intervenit pentru ca un avocat „exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare!

Nicolae Ulieru spune că acest amănunt „nu face decît să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin!

În ciuda acestor informații publice, Klaus Iohannis ignoră încă o dată faptul că asupra lui Mihai Răzvan Ungureanu planează acuzaţia uluitoare că este agent al unui Serviciu secret străin, și îl readuce fără niciun fel de probleme la conducerea Serviciului de Informaţii Externe al României.

Nu a contat nici faptul că Mihai Răzvan Ungureanu în calitate de Ministru de Externe a cedat Ungariei moștenirea Gojdu, care era prin testament, donată statului român. Averea Gojdu însumează în prezent peste două miliarde de euro. Grație lui MRU, România nu a primit niciun euro din moștenire, în timp ce Ungaria a rămas cu tot.

Marți, PNL, UDMR și UNPR au votat în Parlament, propunerea lui Iohannis, de a-l pune pe Mihai Răzvan Ungureanu din nou șef la SIE.

Pas cu pas, Băsiștii îi iau țara înapoi!!!