Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat luni, decretul de revocare din funcţia de şef al DNA, a Laurei Codruţa Kovesi. Anunţul a fost făcut de Purtătorul de Cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi Puşcalău.

După 30 de zile de când CCR a publicat în Monitorul Oficial motivarea deciziei de revocare din funcţie a Laure Kodruţa Coveşi, Preşedintele României a terminat de „citit” şi a decis să semneze decretul de revocare din funţia de Şef al DNA.

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie blocată în niciun fel. Niciuna dintre instituțiile implicate în această luptă nu trebuie să fie supusă încercărilor de decredibilizare. România trebuie să rămână un stat de drept, prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția și leguile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna o lovitură și o diminuare a statului de drept. Într-un stat de drept, hotărârile constituționale trebuie toate respecatete. Judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă de a nu se îndepărta de la spitirul constituției,care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile revoluției din 1989. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decice modificări legislatice cu impact major asupra statului de drept. Curtea Constituțională a decis că „președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi”, a delcarat  Mădălina Dobrovolschi Puşcalău.

Sub ameninţarea suspendării din funcţie de către Partlamentul României, Klaus Iohannis a prins curaj şi a pus în aplicare decizia CCR.