Klaus Iohannis refuză să o numească pe Sevil Shhaideh în funcția de prim ministru al României. Președintele cere PSD și ALDE să facă o nouă nominalizare. Refuzul lui Iohannis produce o criză politică care poate duce la suspendarea sa din funcție și la organizarea de alegeri anticipate.

Președintele României dă o nouă lovitură devastatoare, PSD. Refuză să o nominalizeze pe Sevil Shhaideh în funcția de prim ministru.

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au țin să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere„, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Președintele României a precizat că solicită PSD și ALDE să vină cu o nouă propunere de prim ministru.

Liviu Dragnea spunea că Sevil Shhaideh este singura variantă de premier a PSD și că dacă Iohannis o refuză, vor demara procedurile de suspendare a Președintelui.

Klaus Iohannis nu a motivat refuzul de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh. Însă, cel mai probabil a refuzat să o desemneze premier din cauza soțului acesteia care este sirian și pentru faptul că a lucrat 20 de ani în Guvernul Assad.

În acest moment se conturează două scenarii: PSD îl suspendă pe Iohannis, sau Președintele va refuza și a doua propunere a PSD și se ajunge la alegeri parlamentare anticipate.