Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, lovitură dură pentru Iohannis, în SUA. Președintele PSD a luat miercuri seară, cina cu Donald Trump, noul Președinte al SUA.

Spre disperarea lui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a dat o lovitură de imagine, uriașă în Statele Unite ale Americii. A cinat la aceeași masă cu Donald Trump.

Mesajul lui Trump transmis lui Dragnea: România e importantă pentru noi

Liviu Dragnea a dat mâna cu Trump și a schimbat câteva cuvinte cu acesta. Imaginile de la cina festivă în cerc restrns cu noul Președinte al SUA, au fost publicate de Liviu Dragnea pe pagina sa de facebook.

„Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!” A fost un dialog cald și deschis”, a scris Dragnea pe facebook.

Deranjat de faptul că Trump l-a ignorat, Klaus Iohannis a emis un comunicat de presă în care susține că Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și Premierul Grindeanu, NU reprezintă Statul român.

”Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii Președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington. Delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

dragnea cina trump