Klaus Iohannis este foc şi pară pe judecătorii CCR pentru că au decis că amenzile aplicate în starea de urgenţă sunt neconstituţionale. Preşedintele este disperat că Guvernul PNL nu mai poate încasa cele 130 milioane de euro, din amenzi.

În mintea lui Iohannis, amenzile au salvat vieţi, nu medicii. Adică, cu alte cuvinte, românii au stat în case de frica amenzilor.

„Am vazut ieri cu cata satisfactie au primi unii pliticieni decizia CCR privind amezile. Este inca un semn de nepasare, inconsienta si neintelegere a misiunii pe care care o au, dar si o dovada ca pentru acesti politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Nu este cu totul suprinzator ca astazi aceste sanctiuni sunt dicutabile, desi este clar ca ele au fost utile. Suprinzatoare este perspectiva unor autoritati care, prin misiunea lor juridica, au misiunea de a nu pierde din vedere, atunci cand iau decizii, interesul general al societatii. O spun cu toata responsabilitatea; fara aceste sanctiuni, mortii pe care astazi ii plangem ar fi fost mult mai multi„, a declarat Iohannis.

Atacul lui Iohannis la adresa CCR, vine la o zi după cel a lui Orban care a spus că CCR invită la anarhie. Premierul a înţeles că dacă CCR decide că o lege este neconstituţională, înseamnă că instigi la anarhie.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, că amenzile aplicate în baza ordonanţelor militare, nu sunt constituţionale.