Skip to content

Iohannis a dat ordinul. Se schimbă totul în România

Klaus Iohannis a dat ordinul care schimbă total lucrurile în România întrucât ţara lovită crunt de pandemia de coronavirus.
Preşedintele României a dat ordin clar experţilor din sănătate. Sistemul de sănătate va fi profund schimbat. Iohannis vrea și o nouă lege care va fi creată imediat după alegerile parlamentare.

Am avut o discuție despre echipamentele din zona medicală. Am abordat modul lor de întreținere într-o perioadă de mare presiune pe sistemul medical. Am încercat să găsim cele mai bune soluții. Secțiile sunt suprasolicitate din cauza multor cazuri severe de COVID. Mi-a fost prezentată și o analiză a instrumentelor din Terapie Intensivă. Am solicitat Ministerului și experților o analiză a contractelor de service și mentenanță. Fondurile pentru service-ul aparaturii sunt subdimensionate. Discuția a fost extrem de utilă. Avem câteva soluții concrete pe care le vom pune în aplicare. Am găsit împreună soluția pregătirii unui program de finanțare din fonduri europene. Așa dezvoltăm sistemul medical din România. Inginerii medicali trebuie folosiți și implicați mai mult. Va fi un pachet de legi care acum e în plin proces de elaborare la ministerul Sănătății. Sunt decis să facem ce nu s-a făcut în 30 de ani. Să reconstruim tot sistemul medical din temelii. E un efort de lungă durată ce nu mai poate fi amânat. Totul după ce în Parlament vom avea o o nouă majoritate responsabilă”, a spus Klaus Iohannis.

Miercui, România a înregistrat un nou record de noi infectări cu noul coronavirus, depăşindu-se din nou pragul de 10,000 de noi cazuri.