E oficial. Klaus Iohannis câştigă detaşat al doilea mandat de Preşedinte al României, cu un scor zdrobitor. Potrivit exit-poll-urilor realizate la ieşeirea de la urne, la ora 13,00, diferenţa dintre Iohannis şi Dăncilă este de 20%, imposibil de recuperat în cele şase ore rămase de votat.

Potrivit datelor exit-poll de la ora 13,00, Iohannis are 58,5% din voturi iar Dăncilă 41,5%. Până la ora 15,00, în Diaspora votaseră 646.746 de români. Ceea ce înseamnă că până la închiderea programului de vot, se va depşi cirfra din primul tur. Analiştii estimează o prezenţă record in Diaspora, de circa un milion de voturi.

Şi în ţară prezenţa este mult mai mare decât în primul tur din 10 noiembrie. La ora 15,00, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, votaseră 5.733.548 români, adică 31.47% din românii cu drept de vot alfaţi în listele electorale permanente.

În acest ritm, se va înregistra o prezenţă mult mai mare la vot, faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an.

Dacă cifrele se confirmă până la final, Dăncilă este efectiv umilită. O astfel de diferenţă de scor între primii doi candidaţi, nu s-a mai înregistrat în România din anul 1990.