Jignirile incalificabile l-au costat funcția. Ioan Rus a fost nevoit să-și dea demisia, joi, din funcția de Ministru al Transporturilor, din cauza declarațiilor halucinante făcute miercuri seară la Digi 24.

La nici 24 de ore de când a spus că femeile românilor din Diaspora sunt curve iar copii golani, Ioan Rus a rămas fără funcția de Ministru la Transporturi. Liderul PSD a fost nevoit să-și prezinte demisia din Guvern după declarația de la Digi 24.

“România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară Digi 24.

În jurul orei 15.00,Ian Rus a mers la Palatul Victoria pentru consultări cu premierul Ponta.

Acesta a fost cel care a anunțat oficial că Ioan Rus a demisionat din Guvern și că el i-a acceptat demisia.

”Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Victor Ponta pe pagina lui de facebook.

Astfel că după nici un an de stat în fruntea ministerului, Ioan Rus pleacă cu coada între picioare.

Ioan Rus a ajuns Ministru la Transporturi pe 26 iunie 2014, la o zi după ce Dan Șova și-a anunțat demisia din funcție pe motiv că se va implica în campania prezidențială a lui Victor Ponta.