Performanță fantastică reușită de Ioan Folfa la RTP, la vârsta onorabilă de 66 de ani. Duminică, 27 august 2023, Ioan Folfa a cucerit primul său titlu la simplu masculin, după ce l-a învins pe Bogdan Farcaș în finala turneului RTP 100 EXCLUSIV NEWS CUP 2023.

Ioan Folfa, desemnat cap de serie numărul patru al turneului RTP 100, a reușit să bifeze prima finală la simplu masculin și primul trofeu cucerit. În plină caniculă, Ioan Folfa a bifat patru victorii care i-au adus trofeul RTP 100. În finală s-a impus în două seturi, scor 11-9, 14-12, în fața lui Bogdan Farcaș, al doilea favorit al turneului. Este al doilea titlu cucerit de Ioan Folfa la RTP, după cel de la dublu masculin, cucerit în data de 9 iulie 2023, alături de Cătălin Voinea, la RTP 250 CRISTAL CUP. Iar în data de 2 iulie 2023, Ioan Folfa, alături de Toader Patrick, au jucat finala de dublu a turneului RTP 100 CRISTAL CUP, fiind învinși de Valentin Tanasie și Alin Igescu. Grație succesului de la RTP 100, Ioan Folfa a urcat în premieră pe locul 28 RTP la simplu masculin. Ioan Folfa a fost recompensat cu un premiu în valoare de 150 lei, celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete, o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Cât și patru batoane de ciocolată Heidi, 50 lei voucher RTP și 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP. Trofeul de Campion RTP 100 va fi personalizat cu numele său. Ioan Folfa, campion mondial la handbal masculin, a mărturisit la ceremonia de premiere a RTP, că de cinci ani se luptă cu un cancer de colon și că nu mai are niciun os întreg în corp. În ciuda acestor probleme de sănătate și a vârstei onorabile, joacă săptămânal la RTP și este tot timpul cu zâmbetul pe buze. Ioan Folfa a îndemnat românii să facă mișcare pentru a fi sănătoși. Ioan Fola a spus că alege să facă sport decât să se îndoape cu pastile. De azi, Ioan Folfa avansează la nivel RTP 250.

Bogdan Farcaș, desemnat al doilea favorit al turneului, a bifat primul său mare succes în cadrul circuitului RTP. A fost prima finală RTP în care se califică și puțin a lipsit să și câștige turneul RTP 100. Însă căldura, oboseala și lipsa de concentrare la punctele importante, a făcut să piardă la limită, finala, în fața lui Ioan Folfa. Pentru prima finală RTP din carieră, Bogdan Farcaș a fost recompensat cu 110 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, patru batoane de ciocolată de la Heidi, 30 lei voucher RTP și 50 lei pentru RTP Finals. Trofeul de finalist RTP 100 va fi personalizat cu numele său.