Drujba este unul dintre cele mai importante instrumente pe care le poti utiliza in gospodaria ta. Unealta foarte versatila si eficienta, aceasta are rolul de a te ajuta sa tai lemne de diferite dimensiuni si forme. O poti folosi pentru toaletarea elementelor de vegetatie sau pentru manipularea structurilor lemnoase de dimensiuni mari. Cu ajutorul acestei scule, poti sa pregatesti si lemne pentru foc.

De asemenea, poti folosi unealta si in scop profesional. Meseriasii din domeniu sunt mereu la mare cautare si, daca ai capacitatea de a manevra acest instrument intr-un mod care sa te faca sa te misti repede si eficient, cu siguranta clientii nu vor intarzia sa apara. Insa un lucru trebuie sa beneficieze de toata atentia ta, atunci cand decizi sa utilizezi o unealta atat de complexa: siguranta. Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a nu te pune in pericol!

Asa folosesti drujba fara riscuri! 5 ponturi oferite de catre experti

Modul in care functioneaza aceasta unealta este unul care predispune utilizatorul unor riscuri destul de evidente. Ea are in dotare un motor puternic care genereaza miscarea rapida a lantului ascutit. Acesta este din metal si reprezinta o structura solida si puternica, capabila sa taie lemn de esenta tare. In aceste conditii, drujba are in mod evident si capacitatea de a rani utilizatorul, in cazul in care el nu stie cum sa o manevreze in mod sigur.

drujba

Exista o serie importanta de masuri de precautie pe care le poti lua, pentru a fi sigur ca nu te lovesti de nicio problema in timpul in care folosesti unealta ta preferata fie in gospodarie, fie in scop profesional. Iata care sunt cele mai importante cinci astfel de masuri de care trebuie sa tii mereu cont, conform expertilor din domeniu:

  1. Fii in forma buna – oricat de practica ar fi, drujba va fi intotdeauna un instrument care necesita ceva forta, pentru a putea fi manevrata in mod usor si corect. Asigura-te ca esti intr-o forma fizica buna, inainte de a te apuca de treaba. De asemenea, fii concentrat si prezent, din punct de vedere mental, pentru a nu avea parte de surprize neplacute.
  2. Atentie la vibratii si zgomot – disconfortul din timpul utilizarii echipamentului poate sa iti provoace neplaceri la fel de mari precum contactul fizic cu lantul. Asigura-te ca investesti intr-o scula cu zgomot si vibratii reduse, pentru o utilizare cat mai confortabila.
  3. Foloseste imbracaminte adecvata – expertii recomanda sa utilizezi protectie, inclusiv pentru ochi, membre si urechi. Aceste echipamente iti vor garanta siguranta si confortul in timpul folosirii uneltei. De asemenea, te vor proteja si de aschiile care pot sari inspre tine.
  4. Intretine unealta – un instrument ingrijit si bine intretinut este unul care taie eficient si care presupune un efort mai scazut din partea utilizatorului. Asigura-te ca lantul este uns si ascutit, pentru ca doar astfel vei avea parte de sesiuni de taiere rapide si fara eforturi care sa te expuna riscurilor.
  5. Respecta instructiunile producatorului – daca esti incepator, ar trebui sa folosesti drujba numai dupa ce ai parcurs cu mare atentie toate instructiunile oferite de catre producator. Fiecare scula are specificul ei si este necesar sa te adaptezi acestuia, pentru a fi mereu in siguranta.

Intra pe GeneralMotor.ro si descopera o gama variata de modele de drujba, din care poti alege cea mai buna varianta pentru nevoile tale. Tot acolo gasesti echipamente si accesorii esentiale pentru experiente de utilizare cat mai sigure si eficiente!