Germania este lovită de un val de inundaţii istorie care au luat viaţa a cel puţin 80 de persoane, în timp ce circa 1300 de oameni sunt daţi dispăruţi. Pe şosele maşinile sunt luate pe sus de viituri.

Inundațiile fac prăpăd în vestul Germaniei. Rețelele de telefonie mobilă sunt căzute, astfel că operaţiunile de salvare şi căutare a persoanelor date dispărute , sunt foarte dificile.

Aproximativ 1.300 de oameni din districtul Ahrweiler sunt dați dispăruți, au anunțat autoritățile districtuale.

Comunități întregi sunt în ruină după ce satele și orașele din landurile North Rhine-Westphalia și Rhineland-Palatinate au fost măturate de râurile umflate de viituri.

Vineri dimineață, mai multe case din Erftstadt s-au prăbușit, iar echipele de salvare luptă pentru a-i ajuta pe localnicii care s-au întors în zonă.

Un baraj din apropierea graniței cu Belgia, Rurtalsperre, a fost inundat în timpul nopții, iar altul, Steinbachtalsperre, este instabil.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru Spiegel că guvernul federal va oferi sprijin financiar pentru regiunile afectate cât mai repede cu putință, cel mai probabil în ședința de miercuri.