Intretinerea corecta a parchetului laminat – tu stii cum sa il protejezi?

Se apropie sarbatorile de iarna, deci curatenia este pe primul plan, cel putin in cazul gospodinelor. Pe langa aspirat, stersul prafului si curatarea geamurilor, si parchetul laminat are nevoie de o atentie speciala, mai ales daca vrei sa te bucuri de el vreme indelungata. Astfel, daca nu vrei sa lasi treaba pe mana specialistilor unei firme de curatenie Bucuresti, iata cateva ponturi pe care merita sa le iei in considerare.

Aspirare regulata

Aspirarea frecventa este absolut obligatorie, iar cu cat mai des, cu atat mai bine, pentru ca micile particule solide (firicele de praf sau de nisip), pot zgaria sau deteriora suprafata parchetului laminat.

Este indicat sa nu folosesti mop sau perii dure

Parchetul laminat poate fi usor zgariat, daca folosesti o perie de covor aspra, aspiratorul are peria cu perii din plastic sau utilizezi un mop din lavete groase. Sunt indicate aspirarea parchetului fara perie, dar si folosirea unui mop de tipul “1000 de degete”.

Ce produse sunt indicate pentru curatarea parchetului?

  • Pentru spalarea parchetului se recomanda solutii de curatare speciale
  • Mopul ales trebuie sa fie de tipul “1000 de degete”
  • Se recomanda stoarcerea cu putere a mopului, pentru a se evita umezirea excesiva a parchetului.
  • Clorul sau amoniacul nu sunt indicate pentru curatarea parchetului laminat.

Cum indepartezi petele incapatanate de pe parchet?

Cel mai bine este sa lasi aceasta operatiune pe mainile specialistilor. Doar ei au pregatirea si solutiile necesare pentru a te scapa de cele mai incapatanate pete de pe parchet sau covor, fara a deteriora suprafetele.

Daca ai scapat cafea, ai varsat suc sau alte lichide care pot pata parchetul, este indicat sa il stergi cat mai repede cu apa cu otet, apoi cu carpa. Asa parchetul nu se va pata in profunzime, iar petele problematice vor disparea imediat.

In concluzie, pentru sarbatorile de iarna, mai ales daca ai optat pentru parchet laminat in intreaga casa, este bine sa apelezi la specialistii unei firme de curatenie. Cu doar cateva sute de lei, o echipa specializata se va ocupa de intreaga locuinta, iar tu te vei bucura de timp de calitate petrecut cu familia sau vei putea merge in cautarea cadourilor de Craciun pentru cei dragi. Avand in vedere ca sarbatorile se apropie, grabeste-te sa iti rezervi locul pentru ca intreaga ta locuinta sa se bucure de curatenie profesionala si miros imbietor si proaspat.