Bobonete, Diţă, Văncică şi Rait se întrec în talent culinar cu Mircea Dinescu, în ultima ediţie a anului. Duminică, 29 decembrie, la ora 14.30, la TVR 1 HD şi TVR+.

În ultima ediţie Politică şi delicateţuri din 2019, Mircea Dinescu e pus în impas de propria-i echipă, care a hotărât că este momentul ca maestrul să se ia la întrecere cu alţi masterchefi, pentru a se afla, odată pentru totdeauna, cine este cel mai iscusit bucătar. Se luptă, aşadar, în… delicateţuri, trei echipe de senzaţie: Mihai Bobonete şi Costi Diţă, Adrian Văncică şi Mihai Rait, iar echipa a treia îl are în componenţă doar pe Mircea Dinescu, întrucât organizatorii s-au gândit că nu e loc de încă o persoană… Emisiunea poate fi văzută duminică, 29 decembrie, de la ora 14.30, la TVR 1, TVR 1 HD şi online, pe TVR+.

Aşadar, au fost pregătite trei mese, pe care s-au aşezat ingredientele, diferite pentru cele trei echipe, şi toate cele trei mese au primit câte o  cutie care conţinea ingredientul secret, regula fiind ca fiecare să gătească folosind doar ce găseşte pe masă. Scopul ingredientului secret este de a îngreuna misiunea masterchefilor, fiind vorba despre un ananas, un mango şi un mănunchi de sparanghel.

Cele trei echipe se pun pe treabă, fiecare încercând să fie mai dibaci şi mai îndemânatic decât ceilalţi. Ba chiar apar sabotaje, mai ales în momentul în care cele trei echipe se întâlnesc la grătar. Căci, indiferent că prepară frigărui ori cotlete ţinute în baiţ sau creier, concurenţii au la dispoziţie un singur grătar, unde se înfruntă în lupta orgoliilor şi a gustului.

Încleştarea dintre echipe e domolită doar de dom’ profesor Nelu Greblă, de acordeonul şi muzica sa specială. Când capodoperele culinare sunt gata, urmează înfruntarea preparatelor. Dar, pentru că este un meci amical, în care trebuie să învingă fair-play-ul şi buna dispoziţie, toate echipele sunt auto-declarate câştigătoare. Încheiem, aşadar, anul cu zâmbetul pe buze, la Politică şi delicateţuri, urmărind o luptă dreaptă a gazdei noastre cu Bobonete, Diţă, Văncică şi Rait. Emisiunea se difuzează pe 29 decembrie, de la 14.30, la TVR 1 HD.