Compania de telefonie Orange care deține în portofoliu și servicii de televiziune prin satelit, a lansat o produs inovativ pe piața media din România. Este vorba de un stick prin intermediul căruia abonații companiei pot viziona programele preferate pe smartphone sau tabletă.

Stick-ul Orange TV se conectează televizorul la smartphone sau tabletă, pentru a le permite utilizatorilor să urmărească pe ecran mare filme, seriale, emisiuni și canale TV folosind dispozitivele mobile pe post de telecomandă.

„Stick-ul Orange TV continuă tradiția pe care am început-o când am lansat serviciul de televiziune ca unul multi-ecran. Stick-ul Orange TV este un produs inovator, care răspunde nevoii iubitorilor de televiziune de a avea libertate totală pentru a urmări conținut TV și flexibilitate în alegerea ecranului. Faptul că România este prima țară a Grupului nostru în care lansăm produsul ne onorează și demonstrează încă o dată importanța pe care o acordăm dezvoltării continue a serviciului Orange TV”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

Orange TV Go pe ecranul televizorului

Stick-ul Orange TV va putea fi utilizat atât de abonații serviciului Orange TV prin satelit, cât și de cei care urmăresc Orange TV pe dispozitivele mobile. Ei vor putea vedea pe televizor conținutul din aplicația Orange TV Go, precum și fotografii, melodii sau clipuri video personale salvate pe smartphone sau tabletă, indiferent că se află acasă sau în deplasare.

La o greutate de 31 g și dimensiuni de 86,5 x 28 x 13 mm, stick-ul Orange TV este portabil și poate fi folosit oriunde pe teritoriul României. De exemplu, fanii serialelor Anatomia lui Grey sau Agents of S.H.I.E.L.D., disponibile în Orange TV Go la secțiunea Movie Go, vor putea urmări pe ecran mare cele mai noi episoade în maxim 48 de ore de la premiera în Statele Unite chiar și când pleacă în weekend sau în vacanță.

Stick Orange TV în teste

100 de clienți Orange au fost invitaţi să testeze stick-ul Orange TV, iar feedbackul lor va ajuta la ultimele verificări  înainte de introducerea lui în oferta comercială. Nu este prima dată când Orange îi implică pe clienţi în testarea produselor sale, pentru a se asigura că ele răspund diferitelor nevoi sau situaţii de utilizare. Metoda a fost folosită şi înainte de lansarea serviciului Orange TV, în 2012.

Şi vizitatorii Mobile World Congress, care se desfăşoară la Barcelona în perioada 2 – 5 martie 2015, pot testa stick-ul Orange TV la standul Grupului Orange.

Un dispozitiv care transformă televizorul HDMI într-un televizor inteligent

Pentru a folosi stick-ul Orange TV, clienții au nevoie de un smartphone sau o tabletă cu sistem de operare Android sau iOs, un televizor cu port HDMI și o conexiune Wi-Fi securizată. Cu ajutorul aplicațiilor „Orange TV Go” și „stick Orange TV”[1], smartphone-ul sau tableta se transformă în telecomandă, iar conținutul mobil va rula direct pe televizor.

Orange TV pentru filme, seriale, emisiuni și canale TV pe toate ecranele

Orange TV este serviciul de televiziune oferit de Orange România, prin care clienții pot urmări cu un singur abonament canale TV, filme, seriale și emisiuni pe dispozitive multiple: televizor, smartphone, tabletă și laptop sau desktop. Serviciul este transmis prin satelit direct pe televizor și prin internet pe dispozitivele mobile prin Orange TV Go, astfel încât utilizatorii Orange TV au acces la un portofoliu bogat de conținut TV oricând și oriunde.

La finalul anul trecut, Orange TV avea peste 157.000 de abonaţi. Tot până atunci, aplicația Orange TV Go, prin care clienții pot urmări în mișcare până la 78 de canale TV, filme și seriale pe smartphone și tabletă, a fost descărcată de peste 1.100.000 de ori.