Parul este probabil unul dintre primele lucruri pe care le observi la oameni cand ii intalnesti pentru prima data. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei. Parul frumos si stralucitor lasa intotdeauna o impresie buna, motiv pentru care este importanta ingrijirea corecta a parului.

De asemenea, un tratament pentru par regulat joaca un rol important in a avea parul sanatos si ajuta la evitarea posibilelor daune ce pot duce la degradarea sau chiar pierderea parului in timp.

Intr-advear, parul este unul dintre cele mai fascinante organe ale corpului uman. Ti-am pregatit aici cateva informatii interesante despre parul tau care te vor ajuta sa intelegi de ce acesta merita o ingrijire si atentie deosebita:

Parul umed este foate elastic! Parul umed se poate extinde cu pana la 30% din lungimea sa initiala, asa ca incearca sa evitati perierea parului umed pentru a preveni deteriorarea si ruperea firelor de par fragile.

Parul tau este mai puternic decat crezi! Fiecare fir de par poate suporta pana la 100 de grame de greutate. O persoana obisnuita are in jur de 100.000 de fire de par pe cap, ceea ce inseamna ca parul tau ar putea sustine 10 tone de greutate.

Parul tau contine informatii valoroase despre tine. Orice substanta care a trecut prin sangele tau, inclusiv medicamentele, alcoolul sau mineralele pot fi detectate in parul tau, motiv pentru care parul este cel mai frecvent utilizat ca dovada criminalistica. Singurul lucru care nu poate fi identificat prin par este genul: atat parul barbatilor, cat si cel al femeilor sunt identice in structura.

Femeile petrec ceva timp avand grija de parul lor.  Femeia obisnuita isi petrece 1 ora si 53 de minute pentru spalarea, uscarea si coafarea parului in fiecare saptamana. Acest lucru inseamna ca pana la 70 de ani va fi petrecut peste 9 luni de viata coafandu-si parul. Desigur, o merita in totalitate!

Parul cade in fiecare zi. Este normal sa pierzi pana la 150 de fire de par pe zi, pe masura ce parul tau trece prin ciclul sau de crestere. Dar nu iti face griji! De indata ce un fir de par va cadea, altul va incepe sa creasca.

Majoritatea parului tau este de fapt…mort. Ei bine, fiecare folicul de par de pe corp este format in perioada in care fatul se afla in pantesc, chiar inainte de a se forma trasaturile faciale! Astfel, singura parte vie a parului tau este in interiorul foliculului. De indata ce parul a trecut deasupra foliculului, toata activitatea biochimica inceteaza, deci firul de par este considerat „mort”.

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care un regim bun de ingrijire a parului este atat de important daca vrei ca parul sa fie plin de viata si stralucire. Daca parul tau are nevoie de ajutor, TIS Farmaceutic ti-a pregatit o gama speciala de produse destinate ingrijirii parului si nu numai! Arunca un ochi pe site-ul lor si alege cel mai bun tratament pentru parul tau!