Copiii mici sunt adevăraţi magneţi pentru microbi şi orice loc ar atinge cu mâna este un pericol de a contacta germeni. Totuşi, noţiunea de igienă poate reprezenta o adevărată enigmă pentru copii, mai ales că aceştia nu ştiu ce reprezintă aceasta.

Copilul trebuie să deprindă anumite obiceiuri sănătoase de igienă, iar de acest lucru părinţii sunt direct răspunzători. Acesta este motivul pentru care o parte dintre părinţi aleg să le explice copiilor de la vârste fragede diferite noţiuni de igienă, apelând la produse Higiene Lacroix.

Pe lângă igiena personală copii trebuie să fie familiarizaţi şi cu diferite concepte sau obiceiuri care vizează în primul rând ordinea şi disciplina lucrurilor personale. Pentru multe mămici curăţenia în urma copiilor se poate dovedi a fi o adevărată corvoadă, aşa că vom prezenta câteva lucruri care vă vor ajuta să vă educaţi copilul în scopul ordinii.

Toate mămicile ştiu că este foarte greu să menţii curăţenia atunci când ai un copil mic în casă. Nici bine nu apuci să faci curăţenie într-o cameră, că atunci când te întorci este deja mizerie în urma ta. Este destul de greu să munceşti tot timpul şi să nu ai niciodată un rezultat final. Te gândeşti că nu mai ai ce să faci până când copilul creşte şi îşi da seama singur că trebuie să îşi strângă lucrurile. Ei bine, nu este nevoie să aştepţi până când copilul tău este mare, deoarece activităţile în legătură cu procesul de curăţenie se fac şi se învaţă încă de când copilul este mic.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ţii curăţenia în casă şi astfel îl vei educa pe cel mic în ceea ce priveşte ordinea:

În primul rând trebuie îi sortezi toate lucrurile copilului şi să îi explici şi lui că trebuie să facă la fel. După ce se plictiseşte de  o anumită jucărie te vei gândi să o iei şi să o pui la loc. Ei bine, nu trebuie să faci aşa. Chiar dacă micuţul se va mişca mai greu decât tine trebuie să ştii să îi explici şi să îl faci să participe la activităţi. Nu îl lasa singur să le strângă şi ajută-l, însă nu fă doar tu lucrurile din casă.

Dacă micuţul tău are între 18 luni şi 2 ani îl poţi implica în activităţi de genul strânsul rufelor murdare în coşul pentru rufe, învaţă-l să sorteze şosetele. De asemenea, atunci când strângi masa lasă-l să participe şi da-i să strângă şi el ceva, insă ai grijă să nu fie vreun obiect în care se poate tăia sau răni. Lasă-l să te ajute atunci când vrei să arunci coşul la gunoi sau pune într-o punguţă mică şi pentru el ceva că să arunce.

Ai grijă că la finalul activităţii de curăţenie, micuţul să fie spălat pe mâini. Copiii sunt fragili, iar sistemul lor imunitar nu este la fel de puternic precum cel al persoanelor adulte. Acesta este motivul pentru care igiena personală este extrem de importantă, mai ales în cazul în care copilul este mic, iar microbii sunt gata să năpustească asupra lui.