Serena Williams, revenită în circuit după o pauză de 14 luni, a încasat prima înfrângere. Sora sa mai mare, Venus, a fost cea care a învins-o, în turul trei la Indian Wells.

Duelul surorilor Williams de la Indian Wells, a fost câştigat de Venus. Veternana circuitului WTA, în vârstă de 37 de ani, cap de serie numărul 8, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe sora ei, Serena Williams, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells.

Venus s-a impus într-o oră şi 26 de minute şi a oprit parcursul surorii ei la primul turneu la care a evoluat după ce a născut o fetiţă, la 1 septembrie 2017. Serena, fără loc WTA înaintea acestei competiţii, va intra în Top 500, după ce a trecut două tururi în California.

Aceasta a fost a 29-a partidă (17-12 pentru Serena Williams) între cele două jucătoare, prima victorie a lui Venus din 2014, din semifinalele turneului de la Montreal. Ultima victorie a Serenei a avut loc în finala Australian Open din ianuarie 2017, ultimul meci oficial de simplu jucat de fostul lider WTA, înainte de actuala ediţie a Indian Wells.