„ROventura” ne poartă pașii, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Gura Portiței. Cu un picior în valurile Mării Negre și cu altul în paradisul Rezervației Biosferei Delta Dunării, așa ne vom simți alături de George Mihai și Andreea Stravoiu, gazdele emisiunii, deoarece pornim într-o incursiune de poveste din Dobrogea, către Jurilovca, cu destinația finală Gura Portiței.

Călătorii noștri dau startul „Roventurii” din Jurilovca, lacul Golovița, spre limba de pământ ce separă și <unește>, în același timp, două lumi de apă. Una dintre cele mai fermecătoare limbi de pământ de la Marea Neagră, insula atrage anual mii de turiști vrăjiți de frumusețea plajei, de sălbăticia arealului deltaic și de bucatele pescărești. Două generoase colțișoare de Rai, la distanță de o plimbare la pas, oameni frumoși și bucate pescărești de poveste, asta ne-așteaptă imediat ce vom pune piciorul în satul de vacanță.

Această fâșie de pământ, Plaja Gura Portiței, a fost descoperită în 1736 și amenajată pentru turism abia in urma cu doua decenii.  Aici ajunge doar cine vrea cu adevărat să o facă, și cu siguranță nu regretă nimeni, după ce reușește să se bucure de tot ce oferă acest paradis natural, creat de Natură și Om, în armonie deplină.

Roventurienii noștri se desprind cu greu de plajă, pentru a-și îndrepta pașii spre podul care separă insula principală de alta, mai mică, unde se află, practic, un sat lipovenesc autentic, în miniatură. Zona protejată Leahova e Raiul de la o aruncătură de băț, pe care îl poți admira chiar de pe propria terasă, suspendată deasupra apei iar momentul artistic tradițional al rușilor lipoveni din Jurilovca e tot ce mai lipsea, pentru tabloul acestei zile să fie o capodoperă.