Klaus Iohannis a avut parte de o primire ostilă, sâmbătă, la Piața Universității din Capitală pentru a depune o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din 1989. Revoluţionarii au sărit la gâtul Preşedintelui reprosându-i că nu a făcut nimic.

Cu câteva ore de a depune jurământul în Parlament, pentru al doilea mandat de Preşedinte al României, Iohannis a fost luat la rost de revoluţionari.

Revoluţionarii i-au reproșat că au trecut deja trei decenii de la evenimentul sângeros ce a eliberat țara noastră de sub prigoana comunistă, timp în care autoritățile nu au făcut nimic pentru ca vinovații să fie pedepsiți.

Ați venit la 30 de ani să depuneți o coroană de flori și atât? Toate partidele și-au bătut joc de revoluționari”, i-au transmis revoluționarii lui Klaus Iohannis. De critici nu a scăpat nici Teodor Meleșcanu, actualul președinte al Senatului, alături de „Institutul lui Iliescu”.

Nu toți cei prezenți au fost, însă, la fel de vehemenți la adresa șefului statului. Un bărbat i-a mulțumit pentru „tot ce aţi făcut pentru noi” şi i-a cerut să păstreze ţara „întreagă„, iar răspunsul președintelui nu a întârziat: „Asta garantat„, i-a spus acesta.