Ca de fiecare dată, înainte de sărbători, magazinele afișează oferte și tot felul de decorațiuni. Sub  puternica influență a sărbătorii, se vând de minune mai toate bunurile imprimate cu motive festive, cu moși și culori de sezon. Cu alte cuvinte, mai tot ce este colorat în roșu, alb și/sau verde, cu reni, Moș Crăciun, vâsc și alte simboluri asociate se vând ca pâinea caldă.

Este firesc ca ornamentele și seturile cu print asociat să fie preferate, amenajarea casei astfel încât totul să fie festiv are doar acum farmec. Totuși publicul consumator va dori să știe că investește rezonabil.

Lenjeria de pat pentru sărbători

Dacă este sau nu trecută pe lista de cadouri, rămâne la aprecierea fiecăruia. Sunt preferate însă și ca acestea să fie pe aceeași lungime de undă cu decorul casei. Aflăm însă de la specialiști în textile și de la renumiți producători de prosoape hotel, lenjerii și alte textile pentru unitățile de cazare că nu este tocmai o investiție bună lenjeria viu colorată și imprimată festiv. Iată și de ce:

Lenjeria albă, mereu la modă – puțini își dau seama că hotelierii aplică regula de la alb imaculat din două motive. Pe de-o parte albul semnifică igienă totală, curățenie impecabilă. Orice se vede pe fond alb, deci imediar ar fi trădată lipsa de igienizare. Pe de altă parte se pare că albul este dovedit a fi cu un impact extraordinar asupra psihicului. Relaxează, pornind de la ideea că totul este curat.

Lenjeria albă este frecvent întâlnită în unitățile de cazare. Se întrețin corect fără grija decolorării. În plus, cu alb mergeți la sigur, nu este ca și când ar exista varianta ca albul să nu facă o bună impresie sau să nu mai fie la modă.

Culorile care nu sunt fixate în țesătură – unul din riscurile asociate cu lenjeriile colorate se referă la decolorare. Există și un paradox. Lenjeria de pat trebuie spălată la temperaturi ceva mai ridicate, din motive de igienă. Însă în cazul celor colorate indicația este de a fi spălate la temperaturi nu mai mari de 40 de grade, pentru a nu decolora suprafața.

Desigur că aici intervine și o  altă situație, calitatea vopsirii, modul corect de impregnare a culorii în țesătură. Procedeele de acest gen nu sunt de interes pentru public, însă își dovedesc importanţa în scurt timp, când din culorile vii ale unei lenjerii, după prima spălare vă alegeți cu un curcubeu, culori fade ce abia se disting. Asta înseamnă că ați spălat de la suprafață fix pelicula de vopsea ce acoperea țesătura.

Preferați modele minimaliste – pentru că tot ce ține de produsele cu print de sărbători sunt la modă doar o luna pe an, preferați să investiți cel puțin la capitolul lenjerie de pat în ceva de calitate, util oricând pe parcursul anului. Pentru contraste cromatice de efect și de sezon optați pentru cuverturi de pat colorate și viu imprimate, pentru perne decorative. În ceea ce privește setul în sine de lenjerie de pat preferați mai degrabă modele minimaliste.

Este aceeași poveste și la prosoape?

Prosoapele de calitate sunt cele realizate din bumbac 100%, cu fir dens, adică groase, dar pufoase și moi. Aceste calități ar trebui să fie păstrate și în timp, ca urmare a spălărilor. Deși sunt preferate cele albe în mod special, acestea sunt și ceva mai greu de întreținut, un motiv pentru care nu mulți fac altfel de alegeri.

În final, rămâne o preferință personală despre cum să arate aceste textile. În mod cert nu culoarea sau ale detalii legate de design fac diferența între lenjeriile de pat de calitate și cele doar de decor. Diferența este la capitolul confort și ulterior la capitolul rezistență după spălări.

În loc de textile din comerț, preferați pe cele create pentru a rezista, de calitate premium, așa cum sunt cele produse pentru hoteluri și alte unități de cazare. Un exemplu în acest sens este activitatea producătorului autohton Brodank Comarnic. Produce la preț de producător seturi de lenjerii, prosoape și nu numai. Execută rapid și la calitate conform cu standardele domeniului. Astfel de produse sunt cele care vă asigură confort absolut la fiecare utilizare.