Un incendiu de proporţii a cuprins miercuri noapte acoperişul Spitalului de Boli Cardiovasculare din Iaşi. 18 pacienţi aflaţi în stare critică au fost evacuaţi de urgenţă din cauza incendiului.

Flăcările au cuprins acoperişul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” din zona Copou. Incendiul ar fi pornit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice.

ISU IASI a fost solicitat la ora 00.30 sa intervina pentru stingerea unui increndiu izbucnit la etajul 6 al institutului de boli cardiovasculare.Se intervine pentru lichidare cu 8 ASAS si autoscara.Un angajat al spitalului a fost surprins intr-o incapere, s-a intoxicat cu fum si a fost transportat la spital. 18 pacienti, de la etajele 4 si 5 au fost evacuati in siguranta.Dupa finalizarea interventiei voi reveni cu date legate de pagube si cauza probabila a incendiului„, a aratat Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.

18 pacienţi aflaţi în stare critică, au fost transferaţi la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului „Sf Spiridon„. Nu există victime, cu excepţia unei persoane care s-a intoxicat cu fum.