Clubul Bamboo a fost făcut scrum sâmbătă dimineaţă după ce un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu câteva ore. Cel putin 38 de persoane au fost grav rănite de incendiu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu de intervenţie.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Pompierii au activat Planul roșu de interveție.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital.

Unul dintre patronii clubului a fost deja interogat la Poliţia Capitalei.

Totul a ars, nimic nu a mai rămas în picioare.

38 de persoane care se aflau în club au ajuns la spitale, 21 cu ambulanţele, 17 cu maşinile personale.

Clubul Bamboo nu avea autorizație de fucnționare din partea ISU.

„Situația este sub control, clădirea este prăbușită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor și incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenție o mare parte le-am trimis înapoi la stații, din serviciul de ambulanță și SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Și colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a afirmat Arafat.

27 de persoane au ajuns la spital. Dintre acestea, 9 au rămas internate. Au fost oameni care au suferit de hipotermie, deoarece s-au speriat și au sărit în lacul de lângă club. Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, unul la Colentina, iar un altul la Elias.

Există o singură persoană rănită grav, cu arsuri la nivelul căilor respiratorii, internată la Spitalul Colentina, intubată și ventilată mecanic.

 Alimentarea cu energie electrică, oprită în zona Lacul Tei; realimentarea, estimată în jurul orei 7:30
Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

 Incendiul de la Bamboo se manifestă pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați; 22 de persoane duse la spital

Potrivit sursei citate, două victime au fost transportate la spitalul Sf Pantelimon, 13 la Floreasca, unul fiind intubat, 5 la Spitalul Universitar și două la Colentina, care au părăsit spitalul.

În acest moment, intervin la locul incendiului peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, mașini de descarcerare și 26 de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. La fața locului a fost creat un spital mobil.

Scafandrii au verificat zona adiacentă Bamboo de pe lac și nu au fost găsite persoane
Pompierii scafandri au verificat zona adiacentă clubului Bamboo pe lac și nu au fost găsite persoane, a anunțat ISU București.