Ziua şi incendiul la spitalele din Capitală. După ce vineri, un incendiu s-a produs la Insitututul Matei Bals, sâmbătă a fost un alt incendiu produs la Spitalul Universitar Bucureşti iar duminică seară un incident cu degajare de fum, s-a produs la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală.

Spitalele din Capitală cedează unul după altul. Doi pacienți aflaţi la Secţia ATI, au fost evacuați după ce instalația electrică a prezentat probleme.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunțat într-un comunicat, Spitalul Sfântul Pantelimon.

Ministerul Sănătății a confirmat că la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, duminică în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără.

„Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Sâmbătă, o altă explozie ar fi avut loc la un spital din București. După ce, inițial, au dezmințit că ar fi avut loc o explozie, Reprezentanții Spitalului Universitar din București au oferit clarificări.

”In data de 30 ianuarie, la ora 3 am, a fost un incident rezolvat prompt de pompierii angajati SUUB, pornit de la o flamă electrică la o masină de spălat pardoseli, în UPU. Nu sunt pagube materiale. Activitatea medicala nu a fost afectată”, transmite Biroul de presă al Spitalului Universitar din Bucureşti.

Numărul pacienţilor decedaţi din cauza incendiului de la Matei Balş din Capitală, a ajuns duminică seară la şapte.