Încă un român a murit de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 7 morţi în 48 de ore

În această seară a fost înregistrat și cel de-al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. În afara graniţelor ţării au morit alţi opt români.

„Un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Al şaselea deces s-a înregistrat la Spitalul Judeţean Arad.  Un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI.

Primii trei români au murit ieri la Spitalele din Craiova, Bucureşti şi Iaşi. Iar azi primele două cazuri au fost înregistrate la Suceava unde Spitalul Judeţean a fost închis după ce 52 de medici şi asistente au fost infectate cu COVID 19.

În afara grainţelor ţării au murit opt români, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, şapte în Italia şi unul în Franţa.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.