Încă o dovadă că Iohannis s-a sucit. A trimis aghiotantul lui Orban, să anunţe că e posibil să prelungească starea de urgenţă.

Încă un oficial anunţă că nu e sigur planul de relaxare din 15 mai şi că există posibilitatea ca starea de urgenţă să fie prelungită.

După ce Iohannis a anunţat în 21 aprilie că din 15 mai nu mai prelungeşte starea de urgenţă, atât Preşedintele s-a sucit cât şi premierul Orban şi Ministrl Vela, au anunţat că nu e sigură data de 15 mai pentru relaxarea măsurilor.

Azi, Ionel Dancă, Şeful Cancelariei prim-ministrului, spune că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, între care inclusiv cel privind prelungirea stării de urgenţă şi după data de 15 mai.

Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat”, a spus Ionel Dancă la Digi 24.

Ionel Dancă a precizat că măsurile vor fi decise doar în urma unei estimări „foarte riguroase” făcute în zilele dinaintea datei de 15 mai 2020.