Disperat să ajungă cu orice preţ în funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce a fost forţat de Iohannis să demisioneze din funcţia de Prim-Ministru, Ludovic Orban a devenit în această noapte, al treilea om în stat. 

Noaptea ca hoţii, cu mult după ora două noaptea, disperaţi să ajungă aleşi în funcţii, deputaţii s-au votat pe capete în Camera Deputaţilor.

După circul cu AUR, al cărui deputat, Lucian Feodorov, decan de vârstă, a închis şedinţa de Plen pe motiv că este obosit şi apoi a plecat acasă, PSD, PNL, USR, UDMR şi miniorităţile naţionale au reluat şedinţa cu alt deputat, decan de vârstă.

După ce decanii de vârstă, de la AUR și de la PSD au refuzat să conducă ședința de plen, Ibrahim Hussein, deputat al minorităților naționale a fost înscăunat Preşedinte al Primei şedinţe de plen la Camera Deputaţilor care s-a încheiat în jur de ora 2,30 noaptea.

Ludovic Orban a fost ales la ora două noaptea, președinte al Camerei Deputaților. 179 de deputaţi au votat pentru Orban iar contracandidatul său, Alfred Simonis, susținut de PSD, a obținut 110 voturi.

Vicepreședinți: Alexandru Rafila – PSD; Marius Budăi – PSD; Laurențiu Leoreanu – PNL; Cristina Prună – USR;

Secretari: Daniel Suciu – PSD; Cristian Buican – PNL; Oana Morariu – USR; Ovidiu Ganț – minorități naționale;

Chestori: Alexandra Presură – PSD; George Tuță – PNL; Antonio Andrusceac – AUR; Sereș Deneș – UDMR.