Milioane de români au fost bătaia de joc atât a lui Băsescu dar mai ales a PSD. În timp ce la tv spuneau că-l vor demis pe Băsescu, pe ascuns liderii PSD și PNL, negociau ”Pactul de coabitare„ cu președintele suspendat.

Victor Ponta a dezvăluit că Liviu Dragnea a fost cel care a negociat faimosul pact de coabitare cu Traian Băsescu.

Când iei singur deciziile inevitabil unele sunt bune, altele mai puțin bune, doar că trebuie să ți le asumi și nu trebuie să le lași pe alții. Eu am avut prostul obicei să-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Băsescu. Mi l-am asumat eu. De scris și de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea și a fost prezent cu mine acolo” a dezvăluit Victor Ponta, la DCNews.

Fostul premier a adăugat că Liviu Dragnea cu Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, au negociat termenii pactului de coabitare.

”Ei au pregătit draftul și noi am mers acolo”, a adăugat Victor Ponta, care a continuat: ”A fost întotdeauna alături de mine, la toate deciziile, bune și rele. (…) Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi” a mai afirmat Victor Ponta, care a atras atenția că ”sunt decizii pe care le împarți cu alții, dar la un moment dat ți le asumi”.

Iulian Chifu a confirmat la Antena 3 că el a redactat draftul pactului de coabitare și că negocierea a început încă din perioada în care Băsescu era suspendat și că acesta a fost semnat cu o zi înainte ca Victor Ponta să fie desemnat din nou de Băsescu, Prim Ministru al României.

Așadar, fără pact de coabitare, Ponta nu mai era numit a doua oară prim ministru de Băsescu.

Însă oare cum vor explica liderii PSD și PNL, în speță, Ponta, Dragnea și Crin Antonescu ”negocierile„ cu Băsescu în plină campanie de suspendare?

Au vrut sau nu au vrut să-l demită prin referendum? Sau totul a fost o mascaradă pe spatele milioanelor de români?!