În timp ce samsarii de lemne defrișează ilegal sute de hectare de păduri fără ca cineva să-i oprească, Noua Românie își aduce aportul la reîmpădurirea țării.

De la vorbe goale la fapte reale, acesta este principiul după care se ghidează Noua Românie, primul și singurul proiect politic fondat de la zero de tineri neafiliați politic.

În timp ce marile partide din România sunt complice prin legislație ineficientă și lacunară și prin lipsa unor măsuri ferme, la jaful național, Noua Românie ia atitudine.

Noua Românie pune umărul la reîmpădurirea României. O parte din membrii Organizației PNR Craiova au participat miercuri, la campania de împădurire organizată în comuna Dobrești de către Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională A Pădurilor.

Vicepreședintele PNR, Sorin Preda Nica, alături de vicepreședintele PNR Craiova Adrian Ștefan Virgil și de membrii Ilie Neagoe, George Mușoiu și Răzvan Nica, au plantat copaci alături de alte 200 de persoane.

Timp de cinci ore, cât a durat acțiunea de împădurire, cei 200 de participanți au reușit să planteze circa 4000 de puieți care în câțiva ani vor forma noua pădure de la marginea satului Toceni din comuna Dobrești.

Noua România a dorit ca prin participarea la acțiunea de împădurire să dea un semnal clar autorităților statului: trăim sănătos dacă avem grijă de copaci. Respirăm un aer curat dacă avem grijă de plămânii verzi ai țării.

Pe lângă participarea la acțiuni de îmăădurire, Noua Românie propune o măsură legislativă care să oblige fiecare persoană fizică și/sau juridică, să planteze zece copaci pentru fiecare pom tăiat.

Astfel putem să refacem pădurile țării și să stopăm defrișările ilegale care au dus la situații dezastruase în multe județe ale țării unde mafia lemnului face legea cu complicitatea autorităților statului.

Campania de împădurire de la Dobrești este prima la care participă Noua Românie în 2017, urmând ca și alte Organizații PNR să organizeze împreună cu Ocolurile Silvice, astfel de acțiuni de plantare de copaci.

Dacă vrei să pui umărul la reîmpădurirea României și vrei să faci parte din echipa Noua Românie, te poți înscrie AICI.

Implică-te alături de echipa Noua Românie pentru ca împreună să oprim defrișările ilegale.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.