Preşedintele României a anunţat azi, că va prelungi cu încă o lună, starea de urgenţă în România ca urmare a pandemiei de coronavirus. Însă decizia Preşedintelui este inexplicabilă în condiţiile în care de două zile, cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România au scăzut dramatic.

Ce ascund oare autorităţile române? Dacă de două zile în România, noile cazuri de îmbolnăviri scad dramatic, de ce mai e nevoie de stare de urgenţă şi de carantină?

Iohannis a iesşit luni în declaraţie la Cotroceni, să anunţe că mai ţine încă o lună, românii în case, la izolare, prin prelungirea stării de urgenţă.

„Tocmai am finalizat o ședință de bilanț intermediar, am finalizat o ședință de bilanț intermediar, i-aş spune, la care a participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din Guvernul României. Am dorit împreună să tragem primele concluzii, să vedem cum au fost puse în practică măsurile decise prin decret și prin ordonanțele militare. Am evaluat impactul acestor măsuri și cum trebuie conduse lucrurile în următoarele săptămâni. Însă, trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret, în cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține lucrurile, pentru a ține evoluția epidemiei sub control„,  declarat Klaus Iohannis.

Însă degeaba prelungeşi starea de urgenţă dacă nu testezi. România, în mod inexplicabil, a redus dramatic numărul de teste efectuate în ţară, aşa se explică şi numărul tot mai mic de persoane noi, infectate.

Pe 2 arpilie, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste şi că au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pe 3 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste şi că  au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pe 4 aprilie ni s-a transmis că la nivel național, au fost prelucrate 36.092 de teste şi că s-au înregistrat 430 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pe 5 aprilie, la nivel național, au fost prelucrate 38.623 de teste şi s-au confirmat 251 noi cazui de îmbolnăvire.

Azi, 6 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică transmite că au fost efectuate la nivel naţional au fost prelucrate 40.987 de teste şi că s-au confirmat 193 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Aşadar, de două zile, în România cazurile de îmbolnăvire scad dramatic, în condiţiile în care şi numărul testărilor s-a redus la jumătate faţă de 4 aprilie 2020.

Iată cum a evoluat numărul testărilor în România, din 2 aprilie şi până azi:

2 aprilie 2020  – 1874 teste

3 aprilie 2020 – 3174 teste

4 aprilie 2020 – 4435 teste

5 aprilie 2020 – 2531 teste

6 aprilie 2020 – 2364 teste

De ce testează din ce în ce mai puţin România? De ce se prelungeşte starea de urgenţă în România? Ce ne ascund oare autorităţile române legat de pnademia de coronavirus din ţara noastră?

Oare testează puţin pentru a raporta cât mai puţine cazuri şi astfel să arate că ei ţin situaţia sub control şi că măsurile lor au efect?

Ca o comparaţie, Germania efectuează zilnic peste 75.000 de teste pe zi. România abia a făcut 40.000 de teste într-o lună şi jumătate.