Împrumut pentru pensionari – IFN pentru situațiile urgente

 

Un împrumut pentru pensionari este mai greu de accesat la o bancă, întrucât trebuie să îndeplinești anumite condiții. De exemplu majoritatea băncilor nu acordă credite persoanelor cu vârstă înaintată. Acestea țin cont de scorul FICO. Ce este scorul FICO și cum afectează acesta eligibilitatea pentru acordarea unui credit?

Scorul FICO este un număr format din trei cifre și influențează într-o proporție mare decizia unei bănci de a acorda un credit unui client.

Fair Isaac Corporation reprezintă modalitatea standard prin care birourile de credit din lumea întreagă pot stabili gradul de risc potențial al unui client ce solicită un credit către o instituție financiară. Așadar, dacă persoana care apelează la un împrumut bancar are un scor FICO prea mic, banca poate alege să nu îi acorde un credit. Acordarea unui înprumut pentru pensionari este dificilă dacă ne referim la bănci, întrucât acestea țin cont de scorul FICO. Limita de vârstă este un criteriu esențial în calculul scorului FICO, în funcție de care se decide aprobarea împrumutului solicitat.

Împrumutul pentru pensionari este o realitate din ce în ce mai mare în rândul oamenilor trecuți de vârsta de 60 de ani, întrucât pensiile sunt insuficiente pentru nevoile lor personale. Facturile la utilități prea mari, medicamentele scumpe sau alte costuri suplimentare care pot apărea, îi fac pe cei trecuți de vârsta a treia să apeleze la un credit bancar.

Instituțiile financiare nebancare pretind condiții mai prietenoase față de bănci. IFN-urile nu țin cont de istoricul negativ în Biroul de Credit. Astfel, toate persoanele pot beneficia de un credit, fie că este persoană fizică sau juridică.

De ce să alegi un credit IFN?

Românii au început să apeleze din ce în ce mai mult la credite din diverse motive: unii apelează la un împrumuri pentru achiziționarea diferitelor electrocasnice sau a unei mașini, alții doresc poate să plece într-o vacanță, însă le lipsesc banii în acel moment. Cei mai mulți dintre pensionari nu pot duce un trai decent, întrucât pensiile prea mici le permit să cheltueie banii doar pe lucrurile esențiale. Un împrumut pentru pensionari este posibil prin intermediul unui IFN, întrucât instituțiile financiare nebancare oferă credite și celor cu o vârstă înaintată. Așadar, dacă doriți să faceți un împrumut bancar, ar trebui să știți care sunt diferențele între un credit bancar și unul IFN.

Creditul bancar este cunoscut de majoritatea oamenilor și se obține de la bănci. Creditul bancar poate fi unul de consum sau pentru nevoi personale, în funcție de instituția care îl acordă.

Creditul bancar presupune multă birocrație, în timp ce procesul de acordare a creditului IFN se desfășoară într-un timp scurt, fără a fi nevoie de multe acte. De asemenea, creditul IFN se poate lua online și în maxim câteva zile beneficiezi de suma dorită.

Băncile impun anumite clauze, care sunt mult mai stricte și percep anumite comisione și taxe adiționale. De asemenea, băncile oferă creditele într-un timp mult mai lung, față de un credit la o instituție financiară nebancară, unde baniii pot fi ai tăi în doar 24 de ore, după o evaluare rapidă a solicitării. De asemenea, de cele mai multe ori, oamenii apelează la IFN deoarece condițiile sunt mai flexibile și mai ușor de îndeplinit.

Dacă aveți nevoie urgentă de bani, atunci un credit IFN este soluția ideală. În cazul în care doriți o sumă de bani mai mare și sunteți eligibil pentru un credit bancar, atunci aceasta ar trebui să fie prima opțiune. De exemplu, Claret Credit vă stă la dispoziție cu un credit de nevoi personale pentru situațiile urgente.

Cum pot pensionarii să acceseze un credit IFN?

Creditele IFN se pot accesa online sau pentru a fi mai ușor pentru pensionari, cererea pentru acordarea unui împrumut se pot face la una din sucursalele instituției. Pensionarii au nevoie de un talon de pensie. Dacă aleg să solicite un credit IFN prin intermediul site-ului companiei, clientul va avea la dispoziție un instrument de calcul cu ajutorul căruia vor afla suma pe care trebuie să o înapoieze la sfârșitul contractului de creditare, dar și dobânzile și costurile aferente tipului de credit solicitat.

IFN-urile nu te refuză din start dacă ai un istoric negativ în Biroul de Credit, ești restanțier sau rău-platnic. Astfel, dacă un pensionar se află în această situație, atunci nu este o problemă pentru acesta să solicite un credit nebancar. Desigur, aplicantul va trebui să îndeplinească anumite condiții, dar faptul că a fost introdus în Biroul de Credit nu constituie un criteriu determinant pentru decizia de a-i fi sau nu acordat creditul.

IFN – soluția ideală în perioadă de criză

Pensionarii din România se regăsesc în situații limită, în imposibilitatea de a plăti anumite datorii pe care le au. Astfel, pensionarii au nevoie de soluții urgente pentru a-și rezolva probleme legate de lipsa banilor. Dacă decideți să apelați la un astfel de credit, IFN vă oferă posibilitatea de a vă calcula perioada de rambursare a creditului. Astfel, cu cartea de identitate sau buletinul solicitantului și talonul de pensie al acestuia puteți aplica imediat pentru un credit IFN. Apelați cu încredere la instituțiile financiare nebancare pentru a ieși din situațiile de criză și pentru a scăpa de grija datoriilor ce vă presează.