În momentul în care îţi începi propria afacere unul din aspectele cele mai importante de care trebuie să ţii cont este procesul contabil şi cum să alegi persoana sau firma potrivită pentru a-ţi administra corespunzător toate informaţiile financiare.

Este foarte important să se înţeleagă faptul că necesarul de informaţii financiare trebuie satisfăcut pentru ca afacerea să aibă succesul dorit.

Scopul contabilităţii este de a ţine o evidenţă a tuturor veniturilor şi cheltuielilor unui business, pentru a avea tot timpul o situaţie clară ce ajută la analizarea performanţelor afacerii în vederea luării celor mai bune decizii. Se ajunge astfel mai uşor la gestionarea afacerii şi la implementarea măsurilor necesare pentru îmbunătăţire.

În contextul economic actual destul de dificil, a avea o situaţie clară a contabilităţii este o necesitate.

Există foarte multe firme care pot să ajute din acest punct de vedere afacerile mici – o simplă căutare de tipul contabilitate in Bucuresti va oferi oricărui doritor rezultate multiple dintre care va putea să aleagă.

Chiar dacă iniţial un proprietar de mică afacere consideră că poate ţine singur o evidenţă contabila, treptat orice afacere cunoaşte progrese – în cele din urmă dezvoltarea este obiectivul oricărui business.

Odată cu extinderea activităţii, cu diversificarea gamei de produse şi servicii oferite, tot ceea ce ţine de contabilitate devine mai complex, motiv pentru care trebuie apelat la un expert contabil sau la o firma specializată de contabilitate.

Chiar dacă iniţial există un contabil propriu pentru mica afacere, la un moment dat acesta poate deveni prea implicat şi părerea pe care şi-o formează este una subiectivă, nu de foarte mare ajutor pentru dezvoltarea afacerii.

Din acest motiv externalizarea serviciilor de contabilitate către o firma specializată cum este şi Contexpert este o recomandare de luat în seama. Vor putea fi luate deciziile cele mai bune pentru business, întrucât se obţine o radiografie exactă, o situaţie obiectivă a business-ului.

O greşeală frecventă făcută de antreprenori este cea de a lua partea contabila că responsabilitate proprie. După cum spuneam, evoluţia duce implicit la suprasolicitare din acest punct de vedere – odată cu dezvoltarea afacerii situaţia de gestionat devine mai complexă.

Această greşeală poate fi evitată angajând un contabil bun sau chiar o firma de contabilitate care să preia aceste sarcini, pentru că eforturile managerului şi a restului echipei implicate în business să fie concentrate pe celelalte aspecte la fel de importante – promovarea, dezvoltarea, maximizarea profiturilor, minimizarea cheltuielilor, prosperitatea afacerii per total.