Dintii se pierd din cauza unui traumatism sau al unei boli, dar nu se exclude nici mostenirea genetica sau lipsa de ingrijire acordata acestora. Trauma poate veni sub forma unui accident sau a unor muscaturi excesive.

Boala este, in general, efectul cariilor dentare sau al unei boli a gingiilor, denumita parodontoza, dar i se adauga si alte categorii, cum ar fi cancerul sau diferite neoplasme ale maxilarului, care pot conduce la piererea dintelui sau a dintilor.

Studiile din intreaga lume arata ca mai mult de 50% din populatie are unul sau mai multi dinti lipsa, ceea ce pune si intrebarea cati dintre acesti oameni acorda o ingrijire suficienta danturii. Daca o trauma cauzeaza pierderea unui singur dinte, atunci acest lucru are efect si asupra fiintei umane, care se simte lipsita de o parte din sine. Din fericire, un implantolog dentar cu experienta poate elimina aceasta insecuritate si poate acorda o noua infatisare celui care se simte lipsit de aceasta. Radacina ramasa in urma traumei sau bolii poate fi indepartata pentru a realiza un implant dentar, incat sa se asigure un nou dinte in partea lipsa, ceea ce inseamna cateva vizite la o clinica stomatologica de renume cum este si TargovisteDentalCenter.

Etapele unui implant dentar

Pierderea unui singur dinte este de obicei cauzata de carii sau de boli parodontale, iar uneori acest lucru poate fi in partea din fata a maxilarului, iar pentru unii pacienti poate fi mai mult decat o problema de sanatate, ajungand sa fie chiar o problema de intimitate, de aspect sau de ordin psihologic. Cele mai multe tratamente pentru un singur dinte lipsa in fata se aplica prin mai multe etape, denumite si etapele unui implant dentar.

Extractia dinelui deteriorat si ameliorarea gingiei presupune un termen de 4 luni de vindecare, pentru ca mai apoi sa se plaseze in locul gol un implant dentar radiocular, pentru a inlocui radacina dintelui lipsa. Si aici timpul de asteptare pentru acceptarea in organism este cuprins intre 4 si 6 luni de zile. Etapa urmatoare nu este deloc usoara, tocmai pentru ca presupune plasarea unui sprijin pe implantul dentar si fabricarea unei coroane dentare pentru a inlocui dintele lipsa. Aici printre alte materiale, precum semiportelanul si portelanul, se apeleaza si la zirconiu Targoviste, pentru o calitate ridicata. In aceasta perioada, de 3 saptamani, radacina se formeaza si este pregatita pentru atasamentul permanent al bontului de implant, precum si pentru cimentarea coroanei. In acest mod, tratamentul pentru un implant dentar este complet si mai este doar un singur pas pana la redarea increderii in sine a pacientului, care pleaca acasa cu zambetul larg deschis.