Tragedie de proporții în Senegal în timpul unei procesiuni religioase. Zeci de participanți la evenimentul religios au ars de vii.

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa miercuri în regiunea Tambacounda, din sud-estul Senegalului, într-un incendiu de origine necunoscută produs în locul unde se desfăşura o adunare religioasă musulmană, au anunţat surse din cadrul serviciului de pompieri senegalez, relatează AFP.

”Catastrofa s-a produs la Médina Gounass, în regiunea Tambacounda, iar bilanţul înregistrat joi dimineaţa este de 22 de morţi şi 87 de răniţi”, dintre care aproape 20 de sunt în stare în gravă, a declarat un responsabil al pompierilor. El a precizat că acest bilanţ este unul provizoriu, scrie agerpres.ro.

La Médina Gounass, aproximativ 530 km sud-est de capitala Dakar, vin în fiecare an sute de pelerini musulmani pentru a participa la o ceremonie care durează 12 zile.

Incendiul a fost anunţat joi de mai multe media locale, potrivit cărora focul s-a declanşat miercuri după-amiază în timp ce sute de credincioşi s-au adunat la locul ‘daaka’, departe de case, dar cu multe adăposturi temporare din paie, înconjuraţi de mijloace de transport şi bagaje.

Focul s-a extins rapid, făcând victime în rândul pelerinilor şi pagube materiale importante. Unele ziare şi site-uri de ştiri au publicat fotografii cu animale calcinate de la locul acestei tragedii.