Podul Westminster a fost scăldat de sângele celor 30 de oameni călcați cu mașina de teroristul care a produs atentatul. Trecătorii, dintre care doi din România, au fost călcați de o mașină 4×4 condusă de un maniac. Teroristul a împușcat mortal în timp ce încerca să intre, înarmat cu o macetă, în Palatul Parlamentului.

A fost carnagiu la Londra. Sânge peste tot, picioare rupte, bucăți de carne sfâșiată, urlete, durere, șoc și groază, Așa se poate descrie situația de la Londra.

Martori la atacul terorist care a avut loc în zona Podului și a Palatului Westminster au povestit pentru presa din Marea Britanie cele văzute la fața locului.

Mai mulți oameni care au asistat la carnagiul de pe Podul Westminster au povestit cum o persoană a fost aruncată de mașina teroristului peste marginea podului iar alții zăceau întinși, într-o baltă de sânge, pe carosabil.

„O mașină marca Hyunday de culoare gri a traversat podul pe banda destinată bicicliștilor și a trecut peste un om care mergea cu bicicleta. Poliția a alergat spre mașină și a tras”, a povestit pentru The Sun unul dintre martori. O altă persoană avea să mărturisească faptul că a văzut o femeie care era grav lovită în zona capului și care sângera.

Potrivit ultimelor precizări, organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul care a avut loc pe 22 martie în Londra. Informația nu a fost însă confirmată și de autoritățile britanice.

Organizația teroristă a declarat că atacul ar fi fost înfăptuit de un „soldat al Califatului”, dar momentan, autoritățile  enleze nu au găsit vreo legătură între atacator și gruparea Stat Islamic.

Ministerul Afacerilor Externe oferă informații cu privire la cei doi români răniți în atentatul de la Londra: Persoana de cetățenie română internată în stare gravă a fost supusă unei intervenții chirurgicale fiind, la acest moment, transferată într-o altă unitate medicală pentru investigații suplimentare. Celula de criză constituită la nivelul misiunii diplomatice române la Londra, aflată în coordonarea Centralei MAE, menține permanent legătura cu unitatea medicală respectivă, cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român, căruia îi va acorda tot sprijinul necesar. Un reprezentant al oficiului consular se află la unitatea medicală unde este internată persoana rănită și acordă asistență familiei.

barbat mort londra atentatbarbat ranit londra atentattanara ranita londraatacator londratanar ranit londra