Răzvan Ciobanu a murit, luni dimineața, în urma unui accident rutier produs la ieșirea din Săcele spre Năvodari, pe DN 226, județul Constanța. Designerul a fost găsit de un localnic, aruncat din maşină, cu faţa în sus.

Este foarte ciudat faptul că Răzvan Ciobanu a fost găsit în acea poziţie, mort, lângă un copac. Anchetatorii trebuie să afle cum a ajuns designerul în acel loc şi cu ce viteză conducea maşina în momentul impactului. Până să ajungă să se lovească de copaci, maşina a parcurs circa 850 metri, pe câmp, în linie dreaptă, paralel cu Drumul Naţional DN 226.

Potrivit medicilor de la Ambulanța Constanța, care au ajuns la locul tragediei, Răzvan Ciobanu a murit cu câteva ore înainte de a fi găsit lângă mașină, de localnicul respectiv. Medici au spus că se va ști cu exactitate momentul morții, după autopsie.

Primele cercetări arată că mașina condusă de creatorul de modă a mers pe drumul de pământ aproximativ un kilometru, din drumul județean, înainte să se oprească.

„A fost un accident rutier grav, la ieșire din localitatea Săcele spre Năvodari, pe DN 22 B. Este o autoaccidentare, pe fondul neadaptarii vitezei. Un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism, a părăsit partea carosabilă și a acroșat copaci dintr-un stufăriș. Conducătorul auto a fost găsit decedat. A condus pe DJ 226, dinspre Năvodari către Săcele și ajungând la intrarea în localitatea Săcele, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ 850 metri, după care a intrat în coliziune cu mai mulți copaci”, au anunțat reprezentanții Poliției Constanța.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța, Andreea Munteanu, a declarat ca semnele accidentului nu ar fi de sinucidere. Cu toate astea, primele impresii ale anchetatorilor au fost acestea deoarece nimeni nu a gasit urme de franare.

„Cercetarea la fața locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanță de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuști unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac. Conducătorul auto a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust”, a spus Andreea Munteanu.

A fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.