Scene dramatice la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Montreal. Larisa Iordache s-a accidentat grav înainte să concureze în prima probă a calificărilor şi nu va mai putea concura. Românca a fost scoasă din sala de concurs, în scaun cu rotile.

Larisa Iordache are un ghinion teribil. Gimnasta urma să intre în concurs în a treia subdiviziune, la sol, dar s-a accidentat în timp ce era la încălzire şi a fost scoasă din sală plângând, fiind transportată într-un scaun cu rotile. Din primele informaţii, este vorba de o ruptură a tendonului lui Ahile.

România în stare de șoc la Mondiale. Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire și e out de la Mondialele de la Montreal. Diagnostic, Ruptura de tendon ahilian. Sănătatea ei e tot ce contează acum. Fii tare Larisa!”, a scris Federaţia Română de Gimnastică pe pagina oficială.

Gimnasta de 21 de ani a mai fost accidentată la calcâi în primăvara acestui an, după ce în 2016 a ratat Jocurile Olimpice de la Rio din pricina unei probleme asemănătoare.

Larisa Iordache urma să concureze pentru proba de individul compus, unde era una dintre favorite şi avea şanse importante de a cuceri medalii la bârnă şi sol.

Premieră nefastă la Montreal după 41 de ani de la succesul Nadiei Comăneci

În cei 41 de ani care au trecut de la de la momentul Nadia și până la această ediție a CM, gimnastică românească a avut mereu prezente gimnaste în finalele mondiale! La Montreal 2017 va fi pentru prima oară când nicio româncă nu va evolua în lupta pentru medalii și pentru a treia oară în această perioadă în care delegația feminină se va întoarce fără medalii de la CM după 1981 și 2011.

Marian Drăgulescu este singurul gimnast român care se va lupta pentru o medalie la sărituri.