Simona Halep s-a accidentat marţi, în setul doi al partidei cu australianca Destanee Aiava, în runda inaugurală la Australian Open. Această accidentare o putea trimite prematur acasă pe principala favorită a competiţiei.

În setul doi, când conducea cu 1-0, Simona Halep a trecut prin momente dramatice. Românca a făcut o alunecare pentru a ajunge la o minge, dar a călcat greșit. Halep s-a prăbușit imediat pe teren, acuzând probleme la glezna stângă și cerând intervenția medicului.

Fizioterapeutul a îngrjit-o pe Halep, i-a bandajat glezna, iar Simona a continuat meciul, fiind mai precută și nu a mai forțat la fiecare punct. Simona a terminat cu bine partida, dar urmează să facă mai multe investigații pentru a vedea cât de gravă este problema.

„A fost un meci foarte dicil. Aiava a început bine meciul. Dar știam că trebuie să stau în meci, să nu cedez și să încerc să revin. În setul doi m-am speriat la acea accidentare, dar m-am relaxat. După aceea am simțit că deschid mai bine unghiurile. A fost un meci foarte greu. A lovit foarte puternic și nu mi-a fost ușor sa intru în meci. Dar am luptat și am făcut tot ce am putut. Aiava este foarte talentată și va fi foarte bună pe viitor. Lovește puternic. Seamană puțin cu Serena. Voi vedea după recuperare cum e accidentarea. A fost o atmosferă plăcută. Mă bucur că am câștigat primul meci. Sunt îngrijorată din cauza accidentării. Este vorba de gleznă și am mai avut probleme. Acum contează foarte mult recuperarea. Voi face un tratament și voi vedea cum mă recuperez. Încă nu știu exact situația. Trebuie să mai aștept. Nu mă gândesc la accidentare. Nu știu cum s-a întâmplat, vreau să văd imaginile video. Voi vedea mâine ce va fi. Din experiența mea, nimic nu e rupt. Dar durerea este mare. Trebuie să văd un doctor.  Sunt obișnuită cu problemele la gleznă. Nu cred că mă voi opri. În opinia mea, voi fi capabilă să joc„, a declarat Halep la Eurosport.

Simona Halep va juca joi contra canadiencei Eugenie Bouchard, în turul doi.

halep accidentare australian opensimona halep accidentare australian openhalephalep simonasimona halep