Antena 3 a difuzat miercuri seară în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, imagini din camera unde sunt depozitaţi sacii cu voturile aduse din secţiile de votare din Sectorul 1. În imagini se observă cum un grup format din 4 persoane, intră în încăpere, caută un sac, îl desigilează, apoi pleacă cu el. Ulterior, la circa două ore distanţă, în tiul nopţii, un tânăr revine în încpăere cu un sac cu buletine de vot.

Scandalul fraudării alegerilor locale de la Sectorul 1 a ajuns într-o nouă fază. Imaginile de pe camera de supraveghere instalată în sala unde au fost depozitaţi sacii cu voturile de la Sectorul 1, au fost filmate în noaptea de luni spre marţi. În imagini se observă cum nişte indivizi pătrund în interior şi caută nişte saci, sub supravegherea jandarmilor.

Antena 3 a contactat reprezentanţii USR PLUS pentru reacţii, dar aceştia au refuzat să răspundă la telefon. În schimb, atât Dan Barna cât şi Clotilde Armand, au avut reacţii pe paginile lor de facebook, reacţii care se bat cap în cap. În timp ce Clotilde susţine că acolo s-a intrat pentru că s-au renumărat nişte voturi, Barna spune că era defapt despre validarea scrutinului.

„Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii primăriei Capitalei pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care ”sustrag saci cu vorturi”. Fake news! Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați. PSD și-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1 și acolo i-am prins în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV. Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3. De asemenea, am sesizat CNA pentru acestă emisiune de dezinformare și maipulare a opiniei publice. Într-o țară normală dl Tudorache și dna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu” a scris Clotilde Armand pe facebook.

Dan Barna susţine că este vorba de un Fake News difuzat în buclă de Antena 3: FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează compulsiv din nou știri false despre membrii USR PLUS în încercarea de a-l ajuta pe primarul învins al PSD. De câteva ore rulează imagini banale cu membrii Biroului Electoral de la Sectorul 1 însoțiți de candidați, prezenți acolo ca observatori, dintre care unul este de la USR PLUS, desfășurându-și activitatea firească de finalizare a validării secțiilor și închiderea procesului electoral. Isterie, minciuni și încercare ridicolă de prosteală marca PSD.

Urmare a difuzării imaginilor la Antena 3, Poliţia Română s-a autosesizat şi a demarat oanchetă sub coordonarea unui procuror.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt”, a anunţat Purtătorul de Cuvânt al Poliţiei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere anularea alegerilor din Bucureşti, acuzând fraudarea acestora de către USR PLUS şi solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face aşa ceva!!! Să vezi cum useriştii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la uşă, dar tu să dai vina pe alţii!!! În fapt, în faţa camerelor useriştii au făcut circ şi istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o ţară membră a Uniunii Europene! Toţi aceşti hoţi trebuie arestaţi urgent! Demisia VELA pentru că ţi-ai pus interlopii în uniformă de jandarm să păzească hoţii! PNL este părtaş la acest furt şi trebuie să răspundă pentru că Guvernul lor de incompetenţi şi hoţi a organizat alegerile! Vă asigur că lucrurile nu rămân aşa! Toţi veţi ajunge la puşcărie! Vom sesiza toate instituţiile internaţionale! Europa trebuie să ştie cine sunteţi, hoţilor!!! Alegerile au fost în mod evident fraudate şi trebuie anulate”, a scris Marcel Ciolacu.

Culmea coincidenţei, Prşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1, procurorul Sprîncu Nicolae, a intrat în izolare pe motiv că a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Clotilde Armand şi Dan Barna se opun renumărării voturilor din Sectorul 1 şi de duminică seară fac presiuni publice asupra membrilor Biroului Electoral Sector 1, să valideze alegerile pe motiv că reprezentanta USR PLUS, a câştigat cu peste 1000 de voturi diferentţă faţă de Dan Tudorache, alegerile la Primăria Sector 1.

Miercuri, Biroul Electoral Central a respins cerere PSD cu privire la anularea alegerilor din Sectorul 1 şi reluarea procesului electoral.