S-a dezlănţuit iadul în Vestul României. O furtună extrem de violentă s-a abătut, duminică după-amiază, asupra Timișoarei. Bilanţul iniţial indică cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi.

Panică şi groază la Timişoara din cauza unei furtuni extem de violente care a măturat totul în cale. Scaune și mese de la terasele din oraș au fost ridicate de vântul foarte puternic, bucăți din acoperișurile blocurilor au zburat, iar țigle de pe Casa Armatei din Piața Libertății au căzut peste un tramvai care era în stație, fiind semnalate și cazuri de arbori prăbușiți.

Cinci decese la Timiș și 26 de răniți, dintre care doi copii în stare gravă. Am suplimentat echipele de intervenție. Au fost și alte situații în țară. Aceste fenomene care apar brusc sunt foarte periculoase, când se întâmplă asta, spunem populației să se adăpostească”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

O femeie de 36 de ani a fost ucisă de un copac căzut din cauza furtunii, în timp ce se afla la grădina zoologică.

O altă persoană a murit în timp ce se afla într-o mașină, peste care a căzut un panou publicitar.

„45 copaci căzuți, 11 acoperișuri, patru morți, 26 de răniți, 15 au solicitat ambulanța, 11 persoane care s-au transportat singuri la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Timiș.

Furtuna violentă din vestul țării a ridicat numărul de victime la șapte. Cinci morți, în județul Timiș, alte două în județele Arad și Bistrița-Năsăud.

Primul deces în urma furtunii s-a produs în municipiul Bistriţa, în Parcul Muncipal, unde un bărbat în vârstă de aproximativ 50-60 ani a fost lovit de o creangă a unui copac în timp ce se plimba cu soţia sa pe o alee din zona Palatului Culturii.

Un bărbat de aproximativ 40 de ani este cea de-a doua persoană decedată în urma furtunii care s-a abătut, duminică seara, asupra judeţului Bistriţa-Năsăud, acesta fiind lovit de un copac pe raza localităţii Borleasa, comuna Târlişua.

Primarul comunei Târlişua, Vlăduţ Purja, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul traversa o punte în momentul în care s-a declanşat furtuna şi a fost lovit de un copac doborât de rafalele de vânt.

În comună, vântul puternic a afectat numeroase acoperişuri, inclusiv al bisericii din Târlişua, şi a pus la pământ mai mulţi arbori, care au blocat accesul pe drumurile comunale şi chiar şi pe drumul judeţean din zonă.

  Numărul răniţilor în furtuna de duminică ajunşi la Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns la 30, dar medicii estimează că va creşte în continuare.

”Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’. Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparaţii la acoperişuri”, a declarat duminică, pentru Agerpres, dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

”Alte două persoane din Buziaş şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii, iar numărul răniţilor este în creştere, ajungând la 12. Noi acţionăm continuu cu 145 de pompieri în toate zonele afectate”, a declarat, pentru Agerpres, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

”O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut. Alte cinci persoane au fost rănite. A fost activată echipa noastră operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, şosele şi maşini prinse sub copaci doborâţi, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperişurilor afectate”, a declarat, pentru AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.