Ilie Năstase o face praf pe rusoaica maria Sharapova. Marele tenismen român susţine că jucătoarea este ţinută în braţe de Federaţia Internaţională de Tenis doar din motive financiare. Ilie Năstase nu a menajat-o deloc pe Sharapova după ce rusoaica a învins-o pe Halep în primul tur la US Open.

Ilie Năstase a lansat câteva atacuri la adresa rusoaicei, dar şi la adresa Federaţiei Internaţionale de Tenis. Întrebat dacă Simona suferă de un complex în faţa Mariei Şarapova, Ilie Năstase a fost indecis.

Nu ştiu. Trebuie să o întrebaţi pe ea dacă e complexată. Eu dormeam la ora aia. Eu mă bag la judo, pentru că nu mă mai lasă ăştia la tenis. Dacă uneia care s-a drogat (n.r. Maria Şarapova) îi dai dreptul să joace, atunci mie…? Nu prea e normală treaba asta. S-a supărat şi Muguruza, dar cred că e normal să fie aşa. Halep a spus ceva foarte bine: Dacă e să fiu numărul 1, atunci o să fiu numărul 1. Hai să o lăsăm în pace să joace, pentru că o să fie bine”, a declarat Năstase la ProSport Live.

Ilie Năstase a mutat discursul în direcţia suspendării sale, după scandalul de la FED Cup. Năstase, care a fost amendat cu 10.000 de dolari, nu va putea asista nici măcar ca spectator la competiţiile organizate de ITF, până pe 31 decembrie 2018: Poate-şi protejează mai mult sponsorii, decât să cureţe ce se întâmplă în tenis. A fost o surpriză că a fost reprimită Şarapova, pentru toţi. Cu critici nu e bine, cu nimic nu e bine. Avocaţii mei fac recurs acum. Ei pe mine m-au suspendat fără să mă judece.

Federaţia Internaţională de Tenis a suspendat-o pe Maria Şarapova pentru doi ani, după ce rusoaica a fost depistată pozitiv cu Meldonium în ianuarie la Australian Open.  Suspendarea sportivei de 29 de ani a început de pe data de 26 ianurie, atunci când rusoaica a mărturisit picarea testului antidoping.

Sharapova a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care i-a redus suspendarea, astfel că a stat pe tusă doar 15 luni, rusoaica revenind în circuitul WTA pe 26 aprilie 2017, la Stuttgart unde a primit un wild card.

Meldonium este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Mecanismul de acţiune determină multiplele lui efecte farmacologice: creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central.