Ilie Năstase lansează un atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis după ce Preşedintele României a anunţat că va retrage toate decoraţiile primite de persoanele condamnate penal.

La trei ani de când l-a decorat pe marele tenisman, Ilie Năstase, Preşedintele Klaus Iohannis îi retrage decoraţia. La auzul veştii, Ilie Năstase tună şi fulgeră.

Am înțeles că a primit și el o distincție de la Băsescu. El ce merită? Noi am avut niște merite în sport. El nu prea are de ce să primească o distincție. Nu am nicio problemă să îmi retragă ordinul. Dacă-mi lua titlul de la US Open sau de la Roland Garros aveam o problemă. Dar așa? E un mut care nu spune nimic. S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun?” , a spus Năstase, conform gsp.ro.

Ilie Năstase are o condamnare de 9 luni și 10 zile de închisoare în urma unui incident provocat în trafic.

Ilie Năstase a fost oprit de către polițiști în trafic în 2018 și a refuzat să efectueze etilotestul. A avut un schimb dur de replici cu oameni legii, i-a jignit și i s-au pus cătușe. A fost dus în cele din urmă la INML pentru recoltarea probelor biologice. I s-a întocmit dosar penal și a fost amendat.

Iohannis l-a decorat în vara lui 2016 pe fostul mare tenismen Ilie Năstase cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor și-l caracteriza pe fostul sportiv drept ”un fenomen”.