Ilie Balaci, legendarul jucătorul al echipei Universitatea Craiova, a murit duminică dimineaţă, în locuinţa sa, din cauza unui atac cerebral! Legenda fotbalului oltean a încetat din viaţă la vârsta de 62 de ani.

Ilie Balaci a fost găsit duminică dimineaţă acasă, în stop cardio-respirator, de un echipaj al Ambulanţei Dolj.

„În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului„, precizează ISU Dolj.

Supranumit „Minunea Blondă”, Ilie Balaci s-a născut pe 8 septembrie 1956, dar a fost declarat pe 13 septembrie. A jucat 347 de meciuri, pentru 3 echipe: Universitatea Craiova, FC Olt și Dinamo București. A marcat de 76 de ori pentru Știința, 7 pentru FC Olt și unul pentru Dinamo.

7 trofee a avut Balaci în carieră, 3 campionate ale României și 4 Cupe ale României

„Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! Nu te vom uita niciodată, Ilie Balaci!„CS Universitatea Craiova, pe facebook.

Federaţia Română de Fotbal a transmis condoleanţe şi şi-a exprimat regretul pentru decesul fostului internaţional Ilie Balaci, survenit duminică, la vârsta de 62 de ani.

Fostul internaţional român Ilie Balaci a decedat duminică dimineaţa, la vârsta de 62 de ani, în urma unui infarct. Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă condoleanţele şi regretă dispariţia lui Ilie Balaci! ”, anunţă FRF.