Poate mulţi dintre noi simţeam nevoia să ascultăm muzică în timp ce învăţăm sau lucrăm, dar nu găseam piesa potrivită. Soul Project lansează primul instrumental din România dedicat celor care au nevoie de stimularea creierului în a putea învaţă mai repede fără să folosească lecitină sau alte medicamente pentru memorie.

“După o perioada de câţiva ani, în care m-am tot gândit cum să creez o piesă de acest gen, am reuşit într-un final”, spune MC Dany, membru al proiectului.

Instrumentalul se numeşte “5 Elements” şi are în componentă frecvente care practic nu le putem sesiza după ureche, dar cu un sistem de sunet sau o pereche de căşti mai performanţe ele ajung în creier.

Aceste frecvente stimulează creierul reptilian (sediul ritmurilor biologice şi a funcţiilor automate) cunoscut şi că receptorul ritmului, creierul limbic (ce traduce limbajul muzicii în dispoziţii sufleteşti) şi neocortexul (care în cele două emisfere procesează muzică în mod distribuit).

Efectele sunt destul de rapide, dar contează şi volumul care trebuie să fie puţin mai ridicat în momentul ascultării.

“Nu sunt biolog sau fizician ci doar m-am ghidat după cercetările unor doctori şi profesori celebri care şi-au dedicat viaţă studiind muzică şi efectele ei asupra creierului, studii pe care le-am aprofundat. Se mai pot găsi pe internet piese care poartă denumirea de “Studying music”, dar de fapt sunt nişte piese care doar te calmează”, adaugă artistul.

Acest instrumental durează două ore, are un ritm repetitiv care stimulează creierul şi nu îţi distrage atenţia de la învăţat sau de la meditaţie, ci te lasă să te concentrezi fără a-ţi folosi creierul pentru a procesa sunete sau ritmuri noi.