Silviu Iștoan, în vârstă de 36 de ani, înjunghiat mortal de criminalul din Oneşti care-l luase ostatic, a fost împuşcat „din greşeală”, de către poliţişti în momentul asaltului în apartamentul groazei. Poliţia acoperă acest lucru, însă fotografia făcută corpului tânărului ucis, dovedeşte că a fost atins de gloanţele de cauciuc.

Forțele de ordine au pătruns în forță în apartament și l-au împușcat de nouă ori pe agresor, dar se pare că nu doar pe acesta. Gloanţele l-au lovit şi pe Silviu Iştoan.

Silviu Iștoan, în vârstă de doar 36 de ani, era orfan de mamă de la 3 ani și fusese crescut de tată. Fratele său a declarat la România Tv că fratele său a fost împușcat din greșeală cu gloanțe neletale de un polițist.

Nu am văzut trupul neînsufleţit. nu am vrut. asa am auzit că ar fi fost împuşcat cu gloanţe neletale, din greseală, de un politist. A murit pentru ca a fost înjunghiat. Ultima oară am vorbit cu fratele meu sâmbătă”, a declarat fratele muncitorului în vârstă de 36 de ani la România Tv. 

Sicriele cu trupurile muncitorilor ucişi în apartamentul din Oneşti au fost aduse la capela Sfântul Nicolae din localitate.

„Din ce am auzit ar fi fost lovit din greșeală cu niște gloanțe de cauciuc trase de polițiști în timpul intervenției. (…) Nu am apucat să văd, pentru că fratele meu a fost sigilat. Eu nu am văzut tot evenimentul, am fost puțin ferit. Oamenii spun că unul dintre oamenii sechestrați ar fi atacat agresorul. Polițiștii ar fi trebuit să acționeze. Informațiile mele sunt de la firma de servicii funerare. Nu am informații de la spital și nici de la poliție. Ce aud vine de la oamenii din jur, jurnalșiști, aparent au mai multe informații decât mine”, a spus Paul Iștoan, la Realitatea PLUS.

Ministrul Afacerilor Interne, a recunoscut miercuri seara, la Realitatea PLUS, ca politiţiştii au împuşcat şi una din victime.

 

Silviu Iștoan lucra de mai bine de cinci ani la combinatul chimic din Borzeşti. Nu era căsătorit şi nu avea copii. A avut o viaţă chinuită, a rămas orfan de mamă de la trei ani, fiind crescut împreună cu fratele său de tată.

Dan Patatu, colegul lui, avea 53 de ani şi era tatăl unui băiat în vârstă de 18 ani. Soţia sa este asistentă pe secţia de chirurgie a spitalului din Oneşti.

Cei doi bărbaţi, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al apartamentului în care aştia făceau reparaţii.

După mai bine de cinci ore de „negocieri”, operaţiunea a a eşuat şi Gheorghe Mureşan i-a înjunghiat mortal pe cei doi ostatici.