Iată de ce nu anunţă Guvernul planul măsurilor de relaxare. Se lucrează la scenariul prelungirii stării de urgenţă

Deşi Iohannis a anunţat de două ori, faptul că nu mai prelungeşte starea de urgenţă prin decret, doi membri ai Guvernului Orban spun că se ia în calcul prelungirea stării de urgenţă. Iar decizia CCR de meircuri, dă peste cap toate planurile Guvernului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat joi seară la B1 TV, că starea de urgenţă va fi prelungită dacă până în 14 mai, creşte numărul morţilor de coronavirus.

Anunţul lui Tătaru vine după ce săptămâna trecută, Ionel Dancă, Şeful Cancelariei Primului Ministru a spus că există posibilitatea stării de urgență.

Există toate scenariile pe masă, există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declararea stării de alertă, care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive de o amploare mai mică, aşa cum există şi posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă în rândul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie unul foarte ridicat”, a declarat Ionel Dancă, la Digi24.