De două săptămâni, în România, apar zilnic, tot mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Numărul mare de noi cazuri de Covid 19 este „justificat” de autorităţi, prin prisma faptul că românii nu mai respectă regulile sanitare şi de distanţare fizică şi că s-au „relaxat” prea mult şi mult prea devreme. În realitate, lucrurile stau cu totul diferit.

În stare de alertă, numărul cazurilor de coronavirus din România, au crescut enorm, mai rău ca în starea de urgenţă. Explicaţia este una halucinantă.

Guvernul a majorat uriaş, numărul de testări zilnice, la o medie de peste 12,000 pe zi. În timp ce în starea de urgenţă, în România se făceau de trei ori mai puţine teste. Aşa se explică numărul uriaş de mare de noi cazuri de coronavirus în România.

Guvernul „justifică” explozia de noi cazuri de Covid prin faptul că românii nu mai respectă regulile de distanţare fizică, că nu poartă mască şi că stau la grămată în spaţii publice închise şi deschise.

De ce a triplat Guvernul Orban, numărul de testări de covid în stare de alertă? Explicaţia este simplă: din motive financiare şi politice, electorale. Motivele financiare sunt cele care împing Guvernul să testeze masiv ca să raporteze cât mai multe noi cazuri de infectare cu coronavirus, ca să menţănă starea de alertă şi să justifice achiziţiile de echipamente medicale, măşti şi astfel să atribuie cu dedicaţie, contractele din bani publici, firmelor de casă ale PNL.

Dacă numărul cazurilor de covid ar scădea sub 100, nu s-ar mai justifica prelungirea stării de alertă după 15 iulie şi nici purtarea măştilor. Asta ar însemna că firmele care au făcut achiziţii de milioane de măşti de protecţie, nu ar mai avea cui să le văndă şi ar fi mare…deranj.

Până astăzi, 30 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În ultimele 24 de ore fost înregistrate alte 388 noi cazuri de îmbolnăvire după ce au fost efectuate 10.424 teste de covid 19.

Azi, Primarul General, Gabriela Firea, a dezvăluit că din cele 4.600 de teste efectuate de Primăria București, doar patru bucureșteni au fost depistați pozitiv la Covid-19.

Doar 4 persoane din cele 4.600 care au participat la testarea noastră au avut rezultate pozitive la coronavirus”, a anunțat Gabriela Firea.

Lia Olguţa Vasilescu a reacţional la informaţia furnizată de Primarul General: Doar 4 din 4600 de persoane testate sunt bolnave. Testare facuta cu aparatura performanta, dupa toate regulile si regulamentele nationale si internationale… Si atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategica? De ce nu incep masurile de relansare economica? Au trecut deja 125 de zile de cand ne tot ameninta Orban ca iese cu masuri economice… 125 de zile!!! Cate firme au fost ingropate de indolenta si incompetenta acestui guvern?